Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un atelier francez a recreat un Porsche 928, condimentând stilul maşinilor superbe din anii 80 cu ingineria modernă a 3.000 de piese noi, puse pe această maşină

15 August 2024 - 16:28
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani auzim tot mai des despre probleme de soft ale maşinilor şi despre faptul că tot mai multe din noile maşini sunt create centrate pe soft, unde componentele mecanice comunică electronic cu un computer centralizat, care le ajustează în permanenţă comportamentul în funcţie de un volum imens de date analizate. În istoria industriei auto au existat perioade când ingineria mecanică era cea responsabilă în mod dominat de ceea ce putea face o maşină, iar echilibrul ei era o artă cu care inginerii jonglau până la desăvârşire. Din fericire, în lumea noastră mai există entuziaşti care scos la iveală modele din acea perioadă şi folosesc progresul tehnologiei moderne pentru a îmbunătăţi ingineria, fără a scoate din zona analogică şi mecanică, însă. Atelierul francez Nardone a făcut tocmai asta de curând cu Porsche 928.
Atelierul poartă numele de familie al lui Thierry Nardone, omul care are o pasiune specială pentru stilul maşinilor superbe din anii 80, dar şi pentru ingineria modelelor Porsche transaxle, cu motor poziţionat în faţă şi cutie pe axul spate, aşa cum e Porsche 928.
Iar pasiunea acestuia şi profunzimea până la care a mers pentru a recrea viziunea sa de Porsche 928 e pur şi simplu copleşitoare. El şi colegii său au făcut 3.000 de piese noi, cu inginerie modernă, pentru această ipostază nouă de Porsche 928. Trei mii!
Asta a însemnat să apeleze şi la o casă de design din Italia pentru a retuşa formele maşinii, corectând unele linii pe care el le considera un pic exagerate sau nepotrivite la original.
Toată caroseria a fost reconstruită din fibră de carbon şi ea înglobează o carcasă de siguranţă în interior. Doar portierele au fost păstrate, dar hayon-ul nu se mai deschide ca originalul, ci doar luneta, întrucât marginea hayon-ului acoperă structura carcasei de siguranţă.
Motorul a fost reproiectat de compania italiană Italtechnica, o companie relativă mică, de familie, dar cu o experienţă uriaşă în lucru cu marile companii pe partea de inginerie.
Interiorul e de o simplitate năucitoare, mai ales dacă o privim în zilele noastre, în comparaţie cu interioarele actuale cu ecrane care echivalează diagonalele televizoarelor de altă dată. Aici sunt atât de puţine lucruri, încât e aproape dezorientant la prima vedere.
Dar cei de la au reuşit să integreze până şi un sistem audio high end în această maşină, cu doar câtva comenzi discrete la vedere. Aici totul e exact ca la cele mai scumpe sisteme audio, unde există doar câteva reglaje esenţiale, care ascund adevărata consistenţă superlativă din interior.
Preţul unui asemenea restomod ar fi cam de 480.000 euro, fără a include aici preţul unui Porsche 928 care să servească drept donator.
Vezi totul în video-ul de mai jos al celor de la Top Gear cu acest Porsche 928, iar dacă tot vorbim azi despre stilul maşinilor superbe din anii 80, am inclus şi recentul video filmat de noi cu Alpine GTA V6 Turbo, o maşină din exact aceeaşi perioadă, în acelaşi stil, şi chiar cu performanţe relativ apropiate, doar că echipată cu un motor amplasat în spate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter