Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

GE Vernova va furniza turbine eoliene pentru un nou parc eolian din Vaslui, România

16 Septembrie 2024 - 13:22
Redacţia PiataAuto.md
Dacă ultimele parcuri eoliene anunţate şi construite în România au beneficiat de turbine eoliene livrate de danezii de la Vestas, atunci acum cei de la GE Vernova anunţă că ei vor fi cei care vor livra turbinele pentru un nou parc eolian din judeţul Vaslui, România.
E vorba de un parc eolian din judeţul Vaslui, pe care PPC Renewables l-a anunţat încă în luna iulie, iar GE Vernova a confirmat acum că e producătorul selectat pentru a livra turbinele. Parcul eolian va fi localizat în Deleni, iar parametrii săi tehnici sunt cât se poate de interesanţi.
Acesta va cuprinde 23 turbine GE Vernova de 6,1 MW fiecare, cu un diametru al elicei de 158 metri. În total, parcul va avea o putere instalată de 140 MW. Acest parc se va alătura unui portofoliu deja existent de 700 MW al PPC Renewables în România.
Regiunea în care e amplasat parcul e calificată drept una cu potenţial mare pentru energia eoliană, astfel încât şi factorul de capacitate estimat va fi unul peste medie pentru turbinele eoliene de uscat.
Mai exact, la puterea instalată de 140 MW producţia anuală e estimată la 370 GWh. Faţă de o cifră teoretică totală de 1.226 GWh, cei 370 GWh indică un factor de capacitate estimat de 30,1%.
Cei 370 GWh de electricitate produsă anual acoperă consumul a 62.000 gospodării din România. Deci, efectiv, o singură asemenea turbină eoliană de uscat din cele 23 poate acoperi consumul a 2.695 gospodării.
Noul parc eolian de la Deleni va deveni operaţional la sfârşitul anului viitor, după cum informează cei de la GE Vernova.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter