Maratonul electric de 1.000 km în 24 ore prin Moldova s-a încheiat, cu experienţe extraordinar de preţioase şi date mai curioase decât am fi aşteptat

8 Septembrie 2024, 20:04
Redacţia PiataAuto.md
Maratonul electric de 1.000 km în 24 prin Moldova s-a încheiat astăzi, duminică, la orele amiezii şi a adus experienţe extraordinar de preţioase, cu date mai preţioase decât aşteptam. Aşa cum am promis, vom centraliza datele de la reţeaua de prize EV Point despre tipii de încărcare ale participanţilor la staţii şi kilowaţii oră consumaţi, le vom contrapune cu ceea ce au afişat şi maşinile, şi vom avea toată experienţa integrală într-un video de final. Dar până atunci avem deja câteva evoluţii curioase pe care le putem împărtăşi.
În primul rând, toate maşinile au ajuns mai devreme decât limita de 24 ore pe care ne-o setasem, şi asta cu toate încărcările, cu condusul la viteză mai mică noaptea şi aşteptările la staţii de încărcare.
Dacia Spring — maşina despre care toţi estimau că va avea nevoie de peste 24 ore, ba chiar şi proprietarul ei admitea o asemenea posibilitate — şi-a bătut propriul record anterior pe care-l stabilise în România şi a reuşit să parcurgă distanţa în circa 21 ore şi 30 minute.
Ea nu a fost neapărat cea mai lentă maşinile din maraton. Datele finale urmează a fi încă procesate, dar informaţiile preliminare indică faptul că Mihai Tudosă, proprietarul Daciei, a avut o strategie foarte bună, iar rezultatul său a fost unul uimitor de bun.
Inevitabil, cu 20 de maşini care circulă pe acelaşi traseu, s-au creat şi mici rânduri de aşteptare la staţiile de încărcare, chiar dacă s-a încercat alternarea maşinilor. Dar ne aşteptam la o asemenea posibilitate, deci am luat-o cu toţii ca un fapt ca atare, atât echipele din Moldova, cât şi echipele din România.
Au existat multe maşini care au încărcat impresionant de puţin, mai puţin şi mai scurt decât am putea aştepta, dar aceste date ale lor sunt atât de importante pentru clasament, încât le putem spune doar după procesări finale.
Şi Tesla cea de 2,1 milioane de kilometri parcurşi, venită din Germania pentru a participa la acest maraton, a făcut faţă cu bine celor 1.000 km prin Moldova şi a marcat cifra jubiliară de 2.150.000 km în timpul maratonului!
Au existat şi multe lucruri neaşteptate, de la o pană de anvelopă într-o sâmbătă seară până la surpriza unui oraş care nu putea furniza o putere suficient de mare unei prize fast charge, care încărca mai lent decât una cu curent continuu.
Sunt şi mai multe de spus, pentru că a fost e experienţă enormă, care a arătat foarte multe din experienţa de azi în Moldova cu maşini electrice atât de variate, dar vom încadra totul în acel video mare de final, pe care urmează acum să-l pregătim. S-a întâmplat să avem parte de participanţi minunaţi, cunoscători profunzi şi pasionaţi, iar toate astea au făcut experienţa excepţional de valoroasă!
3
2,051
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!