Poliţia din Moldova a reţinut pentru 72 de ore primul şofer în stare de ebrietate, după intrarea în vigoare a noilor modificări la Codul Penal

12 Septembrie 2024, 11:10
Redacţia PiataAuto.md
Republica Moldova are legi mult mai stricte pentru condusul în stare de ebrietate, care au intrat în vigoare acum câteva zile. Pe lângă faptul că alcoolemia mare poate aduce acum amenzi de până a 125.000 lei, echivalentul a circa 6.500 euro, mai există şi o nouă pedeapsă alternativă de închisoare, de la 1 la 3 ani, iar şoferii în stare de ebrietate avansată pot fi arestaţi pe loc de poliţie. Prima asemenea reţinere este raportată azi de poliţia din Moldova.
Poliţia a emis azi un comunicat prin care anunţă că ieri, în jurul orei 10:50, un Nissan a fost observat deplasându-se pe traiectorii atipice de o patrulă de poliţie în localitatea Băcioi de lângă Chişinău.
Şoferul a fost tras pe dreapta, iar etilotestul a arătat o concentraţie de 1,03 mg/L în aerul expirat. Poliţiştii au dispus reţinerea pe loc a şoferului, iar maşina a fost ridicată pe o platformă şi dusă a parcarea specializată.
Şoferul Nissanului a fost plasat în arest preventiv de 72 de ore, iar măsurile de restricţii de mai departe vor fi dictate de instanţa de judecată. Chiar dacă instanţa va decide anchetarea mai departe a cazului în libertate, şoferul va sta oricum cele 72 de ore în arest.
Bineînţeles, permisul de conducere i-a fost suspendat pe durata anchetei şi indiferent de forma finală a pedepsei, care va fi aleasă de instanţă, anularea totală a permisului e obligatorie în toate cazurile. Deci şoferul va rămâne pieton. Şi riscă, pe lângă asta, să plătească o amendă de până la 6.500 euro sau să facă între 1 şi 3 ani de închisoare.
Noile legi, mult mai dure cu condusul în stare de ebrietate, au intrat în vigoare la 7 septembrie 2024 în Moldova.
4
1,656
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!