(VIDEO) Cu cât mai vechi, cu atât mai rapide şi puternice sunt VW-urile Golf în ediţii de performanţă, într-o întrecere cu trei asemenea versiuni

18 Septembrie 2024, 14:38
Redacţia PiataAuto.md
Existau timpuri când un model nou apărut, succesor al altuia de succes, trebuia să fie cel puţin la fel de performant, iar de cele mai multe ori chiar să-l devanseze. Era cumva firesc, parte din definiţia de evoluţie. Însă în ultimii ani, în condiţii tot mai restrictive de emisii şi medii de emisii per producători, versiunile cu performanţe de top fie sunt mai temperate de multe ori, fie pur şi simplu sunt mai puţine la număr, fără ipostazele de top absolut. Cam asta se întâmplă şi la VW Golf.
Acum, generaţia actuală nu mai are un Golf R cu tracţiune integrală, cum avea Golf Mk7. Chiar şi Golf Mk8 de până la facelift avea un Clubsport mai condimentat. Maximul pe care-l pot obţine acum pasionaţii de Golf e un Golf GTI de 260 CP.
Am putea să ne întrebăm dacă nu cumva maşina a devenit mai uşoară sau mai capabilă să transpună puterea pe asfalt şi astfel e mai rapidă în final cu mai puţini cai-putere. Şi asta s-au întrebat şi britanicii care au pus alături cele 3 maşini menţionate într-o întrecere directă.
Şi rezultatul a fost unul în măsură să ne dea de gândit tuturor. Cu cât mai veche e ediţia de performanţă, cu atât mai rapidă a fost. Golf R cu 300 CP şi tracţiune 4MOTION a fost de departe cel mai rapid, lăsându-i pe ceilalţi în urmă.
Apoi, Golf Clubsport şi-a adjudecat locul 2, iar actualul model, Golf GTI Mk8.5, a ajuns ultimul. Da, e cel mai nou model, dar e exact acea situaţie când putem spune că „atunci, cândva, odată, se făceau maşini mai rapide şi mai puternice, care să-ţi dea mai multă emoţie”.
Ulterior, la startul din mişcare în diferite setări, au existat mai mult variaţii, inclusiv una în care şi generaţia actuală a învins.
Dar, per total, acolo unde a contat cel mai mult, Golf R-ul „clasic” a fost învingătorul, iar generaţia actuală a ajuns ultima.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,019
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!