(VIDEO) O întrecere între Lamborghini Revuelto plug-in hibrid de peste 1.000 CP şi un McLaren 750S mult mai simplu şi mai uşor a dat rezultate curioase

17 Septembrie 2024, 14:47
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini Revuelto e primul model plug-in hibrid al mărcii italiene şi acum, proaspăt lansat, e cumva magnetul de atenţie printre supercar-uri şi hipercar-uri. Pe de o parte, chiar dacă au fost impuşi să facă un sistem hibrid, italienii au ales să păstreze un motor V12 în ecuaţie, fără a tăia din cilindri. Pe de altă parte, însă, cu tot cu electromotoare şi baterii, maşina a devenit mult mai grea, cântărind aproape 2 tone la gol, neobişnuit de mult pentru un Lamborghini. Tocmai de asta, o întrecere cu un McLaren 750S, mult mai simplu şi mai uşor, e deosebit de intrigantă.
McLaren scoate „doar” 750 CP, faţă d 1.015 CP ai lui Lamborghini, dar cântăreşte, în schimb, mai puţin de 1.400 kg. Deci e o diferenţă uriaşă în greutate, însă nu are ajutorul propulsiei electric, ci doar turbine şi un V8 care să livreze puterea. Deci şi numărul de cilindri ai motorului cu combustie e mai mic.
Primele încercări, însă, au relevat faptul că exemplarul din întreceri avea o relativă problemă cu modul în care demara. Lipsea startul ăla brusc, de care ştim că e capabil modelul. Fie că e vorba de o problemă tehnică, fie că e din cauza unei notificări de service pe care o voia maşina, dar ea avea circa o secundă de întârziere la start, fapt care îi permitea lui Lamborghini să plece primul.
Ulterior, însă, maşina nu era foarte departe Lamborghini şi menţinea pasul incredibil de bine. Da, Lamborghini era mai rapid pe anumite reprize, dar privindu-le alături şi ştiind de problema de la start a lui McLaren, maşinile erau chiar apropiate în ceea ce livrau.
Mirarea a venit apoi la startul în mişcare, când McLaren a reuşit să învingă în prima cursă. Lamborghini e mizat pe electromotoare şi n-a retrogradat. McLaren, ajutat de retrogradare şi greutate mai mică, a plecat primul şi nu a mai putut fi ajuns, amintind încă o dată cât de important e ca un supercar să fie şi uşor.
Ulterior, în regim sport sau cu cutia pusă manual, Lamborghini a învins, însă în primele clipe tot McLaren era cel care pleca în faţă.
E foarte posibil, deci, că un alt exemplar ar fi arătat rezultate şi mai bune, şi poate şi mai multe victorii. Iar toată situaţia ne face pur şi simplu să medităm la aceste tendinţe din industrie, care adaugă electromotoare şi baterii acestor maşini de performanţă, adăugându-le sute de kilograme, iar la final performanţa e aceeaşi sau la o diferenţă foarte mică.
E o dilemă care e rostită de mult mai mulţi pasionaţi, dacă e bună această evoluţie cu modele de performanţă prin sistemele plug-in hibrid sau dacă e una care îngreunează prea mult maşinile, fără a avea beneficii nete imense la final.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,463
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!