Prima pagină  »  Ştiri  »  Atingerea fina de la Lexus prin L-finesse
10 APRILIE 2009, 11:37
1,601
0
Atingerea fina de la Lexus prin L-finesse
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Lexus se intoarce in acest an la Milan Design Week, cu o expozitie de arta numita ’’Lexus L-finesse – crystallised wind’’. Aceasta este o combinatie al filosofiei de design Lexus ’’L-finesse’’, cu tot ce este mai frumos in arta contemporana, in arhitectura si in elementele de design japoneze.

Arhitectul japonez Sou Fujimoto, va interpreta in viziunea sa filosofia de design al companiei Lexus ’’L-finesse’’, printr-o instalatie dinamica ce contopeste spatiul, sunetul si lumina. ’’Vantul cristalizat este rezultatul unei interpretari conceptuale a principiilor fundamentale a filosofiei de design ’’Lexus L-finesse’’. Vreau sa-i redau o forma unui lucru, ce exista fara de aceasta, de exemplu sa contopesc un curent de aer, cu o perioada de timp, iar apoi sa le prezint in asa un mod incat sa definesc sensul dublu al filosofiei L-Finesse’’ a explicat Sou Fujimoto.

La randul sau Directorul Centrului de Design Lexus, Said Wahei Hirai, a incercat sa explice ca: ’’design-ul L-finesse este mai mult decat o apropiere catre o anumita suprafata si cu siguranta nu este limitata doar la design-ul automobilistic, incercam sa privim mult mai adanc lucrurile, iar pentru a obtine acest lucru utilizam influenta japoneza. De fapt acest lucru explica de ce colaboram cu cei mai recunoscuti artisti in domeniu, in loc sa lucram cu proprii design-eri. Prin aceasta modalitate incercam sa-i inspiram si sa mergem mult mai departe, pentru ca de-a lungul timpului sa modificam metoda de reprezentare a filosofiei noastre de design.’’

La Milan Design Week, Lexus paricipa din anul 2005, iar de fiecare data utilizeaza platforme si artisti diferiti pentru a exprima mesajul sugerat de ’’L-finesse’’.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!