Prima pagină  »  Ştiri  »  Citroen este mai bun decat criza economica
3 APRILIE 2009, 16:04
1,272
0
Citroen este mai bun decat criza economica
De Redactia PiataAuto.md
0
Un exemplu real ca nu toti producatorii auto sunt afectati in totalitate de criza mondiala este Citroen. Cu o cota de 16.1 % din piata franceza de autoturisme, Citroen anunta vanzari lunare atat de mari, incat nu s-au mai inregistrat de 35 ani. Mai mult decat atat, constructorul francez anunta vanzari ce nu au mai fost intalnite de 30 ani, ca cele inregistrate in primul trimestru al anului 2009.

Performanta a fost obtinuta desigur de succesul modelelor recent lansate, acestea fiind : Citroen C4 Picasso (cu 5 si 7 locuri) care a devenit cel mai vandut MPV in Franta din primul trimestru. Citroen C5 ce confirma superioritatea in segmentul sau, cu mai mult de 8.000 unitati comandate in primele trei luni ale anului, acumuland astfel un total de 33.800 de unitati vandute de la lansare. Citroen Berlingo a inregistrat comenzi de 4.000 unitati de la inceputul anului. Ultimul model lansat, Citroen C3 Picasso, arata ca a fost intampinat pozitiv de catre public, si deja inregistreaza peste 6.00 comenzi de la lansare.

Chiar daca vanzarile vehiculelor comerciale au scazut cu 20 % in Franta, Citroen se tine bine pe pozitie, imbunatatindusi vanzarile cu 2.6 %.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!