Prima pagină  »  Ştiri  »  Fiat 500 a fost numit Design Car of the Year
15 APRILIE 2009, 11:17
1,449
0
Fiat 500 a fost numit Design Car of the Year
De Redactia PiataAuto.md
0
In cadrul Salonului Auto de la New York, micutul Fiat 500 a castigat importantul premiu pentru cel mai bun design al anului 2009. Concurenta a fost acerba, italianul a fost ales castigator dintre 51 de pretendenti la premiu, iar juriul sever a fost compus din 59 jurnalisti auto din intreaga lume.

Drept finalisti au fost numiti Citroen C5, Jaguar XF si Fiat 500, dar totusi eleganta sofisticatului italian a facut ca anume acesta sa ia primul premiu. Printre cei care au votat Fiat 500, au fost si cei patru renumiti experiti in materie de design, Silvia Barrufali – directorul editorialului Auto & Design, Robert Cumberford – critic de design si jurnalist la Auto & Design, Akira Fujimoto – Editorul Sef al revistei Car Styling, si Tom Matano – Directorul Scolii de Design Industrial de pe langa Academia de Arte din San Francisco, SUA.

Roberto Giolito, seful de Design al companiei Fiat, a declarat ca este foarte mandru ca anume Fiat 500 a iesit invingatorul acestui premiu prestigios, si ca automobilele italiene intotdeauna au fost cunoscute datorita design-ului desavarsit. La final, Giolito a promis ca compania Fiat va continua sa evolueze atat in materie de design cat si in alte directii importante pentru a asigura un viitor cat mai stralucit companiei.

Amintim ca Fiat 500 este propulsat de trei motoare, doua pe benzina de 1.2 litri si de 1.4 litri, ce livreaza 69 si 100 cai putere respectiv, cat si de un propulsor turbo diesel cu 75 cai putere si o capacitate cilindrica de 1.3 litri MultiJet. Puterea este livrata cu ajutorul unei cutii manuale, sau de una automata Dualogic, care impreuna cu sistemul Start&Stop fac ca consumul de combustibil sa fie mult mai redus
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!