Prima pagină  »  Ştiri  »  GM si Seagway au prezentat conceptul P.U.M.A
8 APRILIE 2009, 16:26
1,848
0
GM si Seagway au prezentat conceptul P.U.M.A
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Compania General Motors in parteneriat cu compania Segway au elaborat un concept car destinat deplasarilor urbane, insa unul cu totul special. Presupun ca multi din Dvs au mai auzit de compania Seagway, iar pentru cei care nu stiu de ea, va pot spune in linii generale ca pana acum, cea mai cunoscuta elaborare a acestora, este vehicolul electric pe doua roti, care isi mentine echilibrul datorita unor sisteme complicate si care a fost elaborat pentru a usura deplasarea persoanelor in mediile urbane insa cu un alt tip de transport decat autoturismul, numit Seagway PT (Personal Transporter).

Dupa cum spuneam, compania General Motors in parteneriat cu Seagway au elaborat un concept car. Acest concept car numit P.U.M.A (Personal Urban Mobility and Accesibility), nu este altceva decat acelasi Seagway elaborat in anul 2001, dar destinat pentru a transporta doua persoane. Proiectul acesta a pornit din cauza numeroaselor probleme pe care le intalnesc oamenii zi de zi cu supra-populatia si lipsa parcarilor in orase. P.U.M.A vine sa solutioneze aceste probleme, mai ales ca este un vehicul electric.

Concept car-ul P.U.M.A. este propulsat de energia acumulatoarelor Litiu-Ion, dispune de un consum inteligent de energie, de un sistem de balansare pe cele doua roti, si o interfata pentru conducator ce va permite stabilirea unei legaturi intre toti participantii la trafic – desigur daca si acestia dispun de un astfel de vehicul.

P.U.M.A. poate transporta pana la doua persoane si are o autonomie de 56 km, iar viteza maxima dezvoltata de acesta este de 56 km/h.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!