Prima pagină  »  Ştiri  »  La New York a fost dezvaluit primul coupe Kia
13 APRILIE 2009, 09:46
1,967
0
La New York a fost dezvaluit primul coupe Kia
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
La Salonul Auto de la New York ce se desfasoara in aceste zile, constructorul corean de automobile Kia, a dezvaluit primul sau automobil coupe, Kia Forte Koup. Acesta deriva din modelul sedan Kia Forte, care in prezent este comercializat doar pe piata nord americana si pentru a va da inchipuire de dimensiunile coupe-ului, va pot spune ca sedan-ul este intr-o clasa cu Honda Civic si Toyota Corolla.

Kia Forte Koup este varianta de serie a concept car-ului Koup, prezentat anul trecut la acelasi salon auto. Astfel coupe-ul este caracterizat la exterior de liniile curbe si proportiile balansate, dar si de design-ul agresiv al conceptului sugerat de gurile mari de aer cat si de farurile fata, aduc aminte de Honda Civic. Partea spate subliniaza caracterul dinamic care este pus in evidenta de difuzorul de aer si de esapamentul dublu cromat. Lateralul lui Kia Koup este frumos infrumusetat de discurile din aliaj usor de 16 sau 17 inch, cu 5 spite duble, care in partea din mijloc sunt de culoare neagra, continuand astfel liniile intunecate incepute de gurile de aer fata si finisate odata ajunse la difuzorul spate.

Odata patrunsi la interior cu ajutorul usilor imense, atat de caracteristice pentru un coupe, vom fi intampinati de scaunele sportive cu suport lateral sporit. In versiunea standart, acestea sunt tapitate cu material, iar pentru o suma aditionala se poate opta pentru Pachetul Piele, ce include scaune cu sistem de incalzire tapitate cu piele, dar si volan cat si manerul schimbatorului de viteze la fel ’’imbracate’’ cu piele. Sistemul audio va alinta urechile pasagerilor cu 6 boxe performante si cu un casetofon AM/FM/CD/MP3 dar si cu radio prin satelit. Mai poate fi conectat USB-ul cat si IPod-ul, dar si telefoanele mobile prin intermediul sistemului Bluetooth.

Datorita faptului ca Kia Forte Koup va fi disponibla in doua variante EX si SX, vor fi oferite si doua propulsoare diferite pentru acestea. Astfel versiunea EX, este dotata cu un propulsor cu patru cilindri DOHC, de 2.0 litri si care produce 156 cai putere. Standart acesta poate fi cuplat la cutia de viteze cu 5 rapoarte automata, iar optional se poate opta pentru una automata cu 4 rapoarte electronic controlata. Cat priveste versiunea SX, aceasta este echipata cu un propulsor ceva mai puternic de 2.4 litri, care produce 173 cai putere si este cuplat standart la o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte. Optional pentru acesta este oferita si o cutie automata cu 5 rapoarte controlata electronic cu sistem Sportmatic.

La capitolul siguranta, Kia Forte Koup corespunde cu cerintele chiar si celor mai pretentiosi clienti, care acum sunt protejati de sistemele active ABS, ESC, si TPMS (Tire Pressure Monitoring System), cat si de cele pasive ca airbag-urile frontale duble, airbag-uri laterale amplasate in partile laterale ale scaunelor fata, cat si de airbag-uri de tip cortina.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!