Prima pagină  »  Ştiri  »  Land Rover reinnoieste gama de modele
8 APRILIE 2009, 15:35
1,407
0
Land Rover reinnoieste gama de modele
De Redactia PiataAuto.md
0
La Salonul Auto de la New York ce va avea loc intre 10 si 19 Aprilie, constructorul auto britanic Land Rover, va prezenta o serie de modele noi. Mai exact este vorba despre cele trei mari tot terenuri : Land Rover Discovery 4, Range Rover si Range Rover Sport. Directorul General al companiei Land Rover, Phil Popham, a declarat ca toate aceste trei modele sunt absolut noi, chiar daca unele modificari nu sunt vizible pentru public, in timp ce altele se evidentiaza mai tare. Mie personal noile modele mi se par mai mult o momeala ce vor atrage atentia clientilor catre companie, iar ce tine de modele prezentate, se pare ca mai mult s-a operat un face lift decat o schimbare totala, dar asta va las pe Dvs sa decideti in continuare.

Chiar daca design-ul modelelor deja existente nu a imbatranit inca prea tare, compania a dorit sa vina cu unul mai proaspat, capabil de a tine tot terenurile britanice in continuare in voga. Exteriorul in mare parte este acelasi, doar barele de protectie fata/spate si blocurile optice fac diferenta intre modelele ’’noi’’ si cele lansate in anul 2005. Discovery 4 este mult mai apropiat acum de modelele Range Rover, in orice caz acest fapt imi sugereaza farurile fata, bara de protectie si grila radiatorului. Ba mai mult, mi se creaza impresia ca noul Discovery 4, nu este altceva decat un Discovery 3 cu fata de Range Rover. Desenul farurilor a fost putin modificat, insa s-a pastrata acelasi contur si a aparut tehnologia LED si High Beam Assist, aceasta porneste farurile cand lumina de afara este minima si le da putin mai in jos cand este detectat ca vine un alt automobil din sens opus. Standart Discovery 4, este dotat cu roti de 19 inch, insa optional se poate opta si pentru 20 inch.

Cat priveste interiorul acesta este demn de marca Land Rover pentru fiecare dintre modele. Pe oricare suprafata de drum acesta va face sa va simtiti intr-un hotel cu 5 stele, daca este sa luam in consideratie ca exista si cu 7 stele, adica este unul bun si confortabil, dar nu iesit din comun. Acesta practic a fost restilizat in totalitate, iar acum este caracterizat prin elemente absolut noi la : usi, scaune, panelul de bord cat si toate butoanele cu care se manevreaza numeroasele functii. Toate modelele sunt dotate cu o noua interfata audio cu MP3 si cu posibilitate de a conecta un IPod. Aici mai este disponibila monitorizarea pe ecranul principal a imprejurimilor cu ajutorul celor 5 camere de luat vederi pentru a fi usurata parcarea si procesul de manevrare in locurile cu putin spatiu.

Au fost elaborate si o serie de propulsoare noi pentru toate modelele. Astfel pe langa existentul propulsor diesel de 2.7 litri TDV6, Discovery 4, se va mai bucura de unul diesel de 3.0 litri la fel TDV6, care va emite un cuplu maxim de 600 Nm, cel mai mare din lume printre propulsoarele diesel cu sase cilindri. Va mai fi disponibil si un imens V8 Supercharghed pe benzina de 5.0 litri. Modelul Range Rover Sport, pe langa existentul motor diesel de 3.6 litri TDV8, va dispune de noul propulsor diesel de 3.0 litri TDV6 prezent si pe Discovery 4, cat si de puternicul propulsor V8 pe benzina, de 5.0 litri Supercharged. Range Rover si Range Rover Sport vor fi cuplate la o cutie de viteze automata cu 6 rapoarte, ce a fost setata de specialistii Land Rover pentru a asigura un schimb de viteze cat mai rapid dar calm.

Land Rover Discovery 4, Range Rover si Range Rover Sport vor fi dotate cu o serie de tehnologii ce vor veni sa ajute conducatorul in situatii delicate. Astfel acestea sunt dotate cu Adaptive Dynamics System, care este o tehnologie predictiva elaborata recent, ce vine sa optimizeze setarile sistemului DampTronic Valve Technology, astfel daca o curba este abordata prea repede, acest sistem actioneaza prin activarea franelor. Roll Stability Control va aplica frana pe o anumita roata, daca este detectata posibilitatea de rasturnare a vehiculului. Trailer Stability Control detecteaza oscilatiile rulotei sau a remorcii, iar in caz de necesitate, va interveni prin aplicarea franei si prin reducerea turatiilor. Hill Descendent Control impreuna cu sistemul Gradient Release Control, controleaza foarte iscusit accelerarea in cazul coborarii pe o panta abrupta intr-un mod foarte calm.
GALERIE FOTO (43 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!