Prima pagină  »  Ştiri  »  Masina Verde a anului 2009, este Honda FCX Clarity
16 APRILIE 2009, 14:43
1,271
0
Masina Verde a anului 2009, este Honda FCX Clarity
De Redactia PiataAuto.md
0
La Salonul Auto de la New York ce se desfasoara in aceste zile, a fost anuntat castigatorul premiului mult ravnit de producatorii auto, World Green Car 2009 – Masina ’’Verde’’ a Anului 2009 in Lume. Astfel dintre cei 22 concurenti, juriul compus din 59 de jurnalisti auto din 25 tari ale lumii, au ales Honda FCX Clarity drept World Green Car 2009. Honda este la a doua performanta de acest gen, dupa ce Civic Hybrid a primit pentru prima oara acelasi premiu in 2006.

Pentru a putea fi un concurent la aceasta categorie, automobilul trebuie deja sa fie prezent macar pe o piata majora in anul 2008, iar tehnologia ’’verde’’ deja sa fie in productie sau cel putin la stagiul de prototip experimental cu aplicare cat mai rapida in viitorul apropiat.

Membrii juriului au fost in totalitate de acord ca Honda FCX Clarity este un automobil perfect pentru persoanele ce doresc sa economiseasca pe consumul de combustibil si care tin la mediul inconjurator. Deoarece acesta emite zero noxe CO2, iar consumul mediu este de aproximativ 3.3 litri pentru 100 km. Acestia au cerut guvernelor sa sustina in continuare producatorii de automobile, in special pe cei ce elaboreaza tehnologiile ’’verzi’’ de propulsare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!