Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Aston Martin Rapide sau englezul rapid
15 APRILIE 2009, 10:46
1,587
0
Noul Aston Martin Rapide sau englezul rapid
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
La Salonul Auto de la Detroit din anul 2006, elegantul constructor britanic de automobile, Aston Martin, a prezentat un concept car numit – Rapide. Era unul nou pentru companie datorita faptului ca conceptul era dotat cu patru usi, si nu cu doua usi asa cum ne-a deprins acesta.

S-a creat o impresie ca s-ar fi uitat de acest concept, dar odata cu lansarea lui Porsche Panamera si BMW Seria 5 GT, Aston Martin a urgentat elaborarea modelului de serie a conceptului Rapide, pentru a nu le lasa frau liber germanilor in acest segment. Astfel, Aston Martin Rapide va deveni primul model de serie cu patru usi al britanicilor.

Design-ul exterior este unul tipic pentru familia Aston Martin, incepand cu grila fata si finisand cu partea spate, acesta din prima secunda este recunoscut chiar si de cei mai ne-experimentati in domeniu. Cireasa de pe tort poate fi considerata modalitatea de deschidere a usilor, care nu va fi una obisnuita, dar cu totul speciala. Acestea se vor deschide cu mare eleganta si finite nu in lateral ci in sus, producatorul comparandule cu aripile unei lebede.

Performanta oferita de Aston Martin Rapide nu va lasa de dorit, acesta va fi propulsat de un imens V12 produs manual de 6.0 litri, ce livreaza 470 cai putere si un cuplu maxim de 600 Nm. Ca la un adevarat sport car, transmisia este pe spate, iar puterea este livrata prin intermediul unei cutii de viteze TouchTronic. Totusi, cele mai importante cifre nu au fost facute publice de catre producator, insa acesta promite ca acestea vor fi dintre cele mai bune din clasa sa.

Primul model cu patru usi al companiei, va fi construit dupa cele mai bune traditii la noua fabrica Aston Martin din orasul austriac Graz, iar primele unitati vor fi livrate clientilor la inceputul anului 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!