Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Nissan 370Z Roadster
8 APRILIE 2009, 18:30
1,481
0
Noul Nissan 370Z Roadster
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Dupa ce a fost prezentat in octombrie 2008, Nissan 370Z, a sosit timpul sa fie prezentat si fratele sau decapotabil. La Salonul Auto de la New York, compania japoneza de automobile Nissan, va prezenta varianta decapotabila a lui Nissan 370Z - Roadster, care nu a deviat aproape deloc in materie de design si performante de la caracteristicile coupe-ului.

Exteriorul noului Nissan 370Z Roadster este absolut identic cu cel al coupe-ului, desigur fara acoperis, care de data aceasta este un soft top. La dorinta conducatorului acesta poate fi pliat in compartimentul portbajalui in 20 secunde, iar odata cu lipsa acestuia, Nissan 370Z Roadster va oferi aceleasi senzatii tari pe care le ofera Coupe-ul, doar sub bataia soarelui de vara. Totusi dimensiunile lui Nissan 370Z Roadster sunt ceva mai reduse decat ale coupe-ului, in lungime acesta a fost redus cu 66 mm, astfel si ampatamentul a avut de suferit, acum fiind cu 101 mm mai scurt. Pentru ai fi redusa greutatea, capota, usile si usa portbagajului sunt din aluminiu, dar in acelasi timp intreaga structura a fost revizuita, iar acum rigiditatea si stabilitatea au fost imbunatatite.

Interiorul este caracterizat de scaunele sportive tapitate cu material impletit, iar optional acestea pot fi tapitate cu piele. Ultimele pot fi dotate cu sistem de incalzire, cat si cu ventilatoare pentru racirea lor. Pozitia scaunelor poate fi reglata pentru ambii pasageri, insa doar manual, pentru a scadea din greutatea totala a automobilului. Volanul este sportiv cu trei spite, care ofera atat zone pentru a putea fi relaxate miinele in cazul drumurilor lungi, dar si zone unde acestea pot tine mai strans volanul, in cazul unui sofat mai dinamic. In spatele acestuia se afla manetele pentru schimbarea vitezelor. La interior mai gasim sistemul de climatizare, un sistem audio cu 4 boxe standart, sau optional unul Bose cu 8 difuzoare. Optional poate fi instalat sistemul de navigare, un hard disk de 9.3 Gb pentru stocarea pieselor audio, dar si posibilitatea conectarii IPod-ului sau a cablului USB.

Sub capota lunga a lui Nissan 370Z este ascuns un propulsor V6 DOHC cu 3.7 litri, ce genereaza 332 cai putere . Acesta poate fi cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte, sau la una cu 7 rapoarte automata. In comparatie cu generatia precedenta Roadster, Nissan 350Z, noul model este mai puternic cu 26 cai putere.

Standart 370Z este dotat cu 4 discuri de frana ventilate care dispun de ABS, EBD si BA (Brake Assist). Pachetul Sport oferit optional poate fi dotat cu discuri cu un diametru mai mare de 14 inch fata si 13.8 spate, fata de 12 inch fata/spate standart.

Securitatea este asigurata de catre airbag-urile frontale si cele laterale amplasate in scaune, cat si de airbag-uri cortina montate in usi cat si de centurile pretesionate. Pe langa acestea Nissan 370Z mai este dotat standart cu sisteme ca : Active Head Restrains, Zone Body Construction, Nissan Vehicle Immobilize System, Vehicle Security System si Tyre Pressure Monitoring System.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!