Prima pagină  »  Ştiri  »  O fata mai proaspata pentru Audi Q7
15 APRILIE 2009, 16:40
1,521
0
O fata mai proaspata pentru Audi Q7
De Redactia PiataAuto.md
1
Odata ce auzim cu totii Audi Q7, ne dam bine seama despre ce vorbim, fara a mai avea nevoie de oricare prezentari sau precizari. Iata ca SUV-ul mare si stilat cu 7 locuri, a ajuns la o noua generatie, in orice caz asa afirma producatorul. Acestia au anuntat lansarea noii generatii Audi Q7, chiar daca varianta actuala a fost lansata cu doar 3 ani in urma.

Se vede ca se grabeste mult prea tare Audi cand spune ’’Generatia Noua’’. Daca este sa privim bine pozele, o sa vedem ca ’’noul’’ Q7, nu e nici pe departe un model de generatie noua, dar un simplu facelift, care vine sa mai sustraga atentia publicului de la rivalii de sange Mercedes Benz si BMW.

Liniile exteriorului ne infatiseaza tinuta aceluiasi Audi Q7 pe care il stim atat de bine. Doar ca putin a fost redesenata grila radiatorului care pe langa toate mai este si cromata, gurile de aer si sa nu uitam de aparitia pe centru a scutului de protectiei a motorului. Cu adevarat ’’noi’’ le putem spune acelor beculete LED din farurile fata, cat si cele din bara de protectie. In partea spate a fost un pic remodelata bara de protectie, iar pentru a reduce din greutate, usa portbagajului, capota si aripile sunt acum din aluminiu. Farurile spate sunt si ele dotate standart cu becuri LED, care ca si in fata, subliniaza contururile automobillui.

Cat priveste interiorul, acum pentru acesta este disponibila o gama de culori mai variata, iar pe langa acestea se poate opta pentru pachetele de aluminiu sau lemn ce vin sa-l le completeze pe acestea. In continuare, scaunul din spate va fi orientat pentru trei pasageri, sau ca optinune doar pentru doi, dar in conditii de confort sporite. Se mai poate opta si pentru un al treilea rand de scaune, destinat pentru doua persoane, dar care sa nu depaseasca 1.60 inaltime, ca in caz contrar vor lovi periodic tavanul. Datorita randului doi ce poate fi rabatat in trei pozitii, spatiul portbagajului poate creste de la 775 litri, pana la 2.035 litri.

Pentru Audi Q7 sunt disponibile 6 propulsoare, ce vor fi cuplate la o cutie automata cu 6 rapoarte TipTronic, care va transmite puterea pe toate cele patru roti datorita tractiunii integrale permanente. Dintre cele 6 propulsoare, doua vor fi pe benzina iar patru diesel inclusiv si cel V12 de 6.0 litri TDI, cunoscut ca cel mai puternic motor diesel din lume, amplasat pe un SUV. Clientii foarte usor pot opta in dependenta de necesitati pentru propulsorul de 3.0 litri TDI, ce dizvolta 240 cai putere si un cuplu maxim de 550 Nm, si al carui consum mixt este de 9.1 litri. Si la propulsorul de 4.2 litri TDI, consumul de combustibil este redus de la 11.1 litri pana la 9.9 litri, chiar daca V8-ul este mai puternic acum, si dispune de 340 cai putere si un cuplu maxim de 760 Nm. Daca se va dori un propulsor pe benzina, poate fi ales cel V6, de 3.6 litri FSI, cu 280 cai putere si un cuplu maxim de 360 Nm, ce consuma in mediu 12.1 litri. Se mai poate opta si pentru un V8 pe benzina ceva mai puternic, de 4.2 litri FSI si 350 cai putere si 440 Nm, cu un consum de 12.7 litri.

Totusi, dintre toate propulsoarele mentionate, cel mai puternic ramane a fi TDI-ul V12 cu o capacitate cilindrica de 6.0 litri si o forta impresionanta de 500 cai putere si un cuple de 1000 Nm. Acest propulsor este cel mai puternic din clasa sa, si este o ruda indepartata a aceluia care a propulsat bolidul Audi R10 TDI catre primul castig intr-o cursa LeMans cu un motor diesel. Acceleratia acestuia este de 5.5 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima este limitata la 250 km/h. In ciuda cifrelor indraznete, Audi Q7 V12 TDI consuma in mediu doar 11.3 litri. Cand un client opteaza pentru acesta, masina vine echipata standart cu sistem audio Bose si discuri de 20 inch.
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!