Prima pagină  »  Ştiri  »  Ofensiva Hybrid de la Mercedes Benz - Noul ML 450 Hybrid
10 APRILIE 2009, 15:14
1,443
0
Ofensiva Hybrid de la Mercedes Benz - Noul ML 450 Hybrid
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
Iata ca a inceput ofensiva motoarelor hybrid de la Mercedes Benz. Dupa ce ieri, 09 Aprilie 2009, am postat stirea unde prezentam noul Mercedes Benz S Class si noul sau propulsor hybrid de pe versiunea S 400 Hybrid, iata ca astazi anuntam ca producatorul german ataca si piata SUV-urilor mijlocii propulsate de unitati hybrid prin intermediul noului Mercedes Benz ML 450 Hybrid.

Mercedes Benz ML 450 Hybrid este unul din cele 5 modele noi prezentate la Salonul Auto de la New York. Pe langa acesta, aici au mai fost prezentate noul GL facelift, sedan-ul si versiunea coupe a noului E Class, dar si sportivul Mercedes Benz E 63 AMG. Pina cand, versiunea ML 450 Hybrid va fi disponibila doar pentru piata americana, dar se asteapta ca in curand acesta sa fie lansat si in Europa.

Unitatea hybrid a noului Mercedes Benz Hybrid, foloseste aceleasi baterii Litiu-Ion folosite pe S Class, care sunt foarte eficiente in mediul urban, mai ales in ambuteiaje. Acest model dispune de un sistem inteligent ce activeaza propulsorul potrivit pentru diferite situatii, astfel acesta poate opta in totalitate pentru unitatea hybrid sau pentru propulsorul pe benzina, sau chiar le poate combina. Propulsorul pe benzina este un V8 ce livreaza 335 cai putere si un cuplu maxim de 517 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie integrala permanenta. Totusi consumul de combustibil si emisiile de CO2 au scazut pana la 60 %, astfel consumul extra-urban va fi de 9.8 litri pentru 100 km, iar in mediul urban de 11.2 litri. Transmisia este in totalitate automata, astfel conducatorul se poate concentra mai mult la drum si la placerea primita de la conducerea acestui SUV, fara a depune vreun efort aditional.

Principalul concurent al noului Mercedes Benz ML 450 Hybrid este noul Lexus RX 450 Hybrid. Aceste doua modele vor duce o lupta apriga pentru a atrage cat mai multi clienti, insa ambele au specificul sau, unul opteaza pe calitatea germana, iar altul pe ingeniozitatea japoneza. Ramane de vazut ce va alege publicul...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!