Prima pagină  »  Ştiri  »  Peugeot lanseaza un nou model - 3008
10 APRILIE 2009, 12:14
1,449
0
Peugeot lanseaza un nou model - 3008
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Constructorul francez de automobile Peugeot, lanseaza un nou model, numit 3008. Peugeot 3008 a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris in septembrie 2008. Acest model nu are nici un predecesor si este primul de acest gen pentru francezi. Peugeot 3008 este un model inovativ nu doar pentru marca Peugeot, dar si pentru toata industria auto. Productia lui 3008 va avea loc la uzina din orasul francez Sochaux, ce se afla in estul statului francez.

Producatorul il pozitioneaza pe Peugeot 3008 ca fiind o contopire intre un SUV, MPV si un hatchback. Odata cu look-ul non-conformist, Peugeot 3008 ofera clientilor sai moderni, o solutie originala si o flexibilitate optima pentru a obtine o placere cat mai mare de la conducerea acestui automobil. In partea fata a automobilului observam linii caracteristice unui MPV, capota scurta si parbrizul care ajunge pana pe acoperis. Genele unui SUV pot fi usor observate datorita pozitionarii inalte a pasagerilor, datorita ferestrelor laterale specifice acestora cat si usii spate ceva mai joase. In partea spate frumos este efectuata trecerea de la un MPV la un hatchback prin liniile laterale ce brusc se termina la usa portbagajului.

Interiorul este spatios si ofera un sentiment de comfort tuturor pasagerilor. Pentru o vizibilitate cat mai buna la interior, este oferit plafonul panoramic a carui lungime masoara 160 cm. Peugeot a dotat noul 3008 cu mult spatiu de depozitare a bagajelor sau a altor lucruri utile. Astfel, portbagajul are un volum de 512, dar poate fi usor marit prin rabatarea scaunelor pana la 1604 litri.

Pentru Peugeot 3008 va fi oferita o monitorizare bogata, atat cu propulsoare diesel cat si cu propulsoare pe benzina. La capitolul propulsoare diesel, avem doua HDI FAP de 1.6 litri, ambele cu 110 cai putere, diferenta fiind cutia de viteze cu 6 rapoarte manuala sau cu 6 viteze manuala electronic controlata. Celelalte doua propulsoare diesel sunt de 2.0 litri HDI FAP cu 150 si 163 cai putere, primul fiind cuplat la o cutie manuala cu 6 rapoarte, iar al doilea la una automata la fel cu 6 rapoarte. Cat priveste propulsoarele pe benzina, acestea sunt trei la numar, toate de 1.6 litri cu o diferenta de putere de 120, 150 si 163 cai putere. Toate pot fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu 5 sau cu 6 rapoarte. Totusi compania Peugeot promite ca pana in anul 2011 pentru 3008 va fi disponibil si o unitate hybrid, care a fost dezvaluita la acelasi Salon Auto de la Paris prin intermediul conceptului Prologue Hybrid4.

Siguranta pasagerilor va fi garantata de caroseria ce absoarbe foarte bine impactele prin intermediul a trei structuri speciale de absorbtie. La interior vor fi disponibile 6 airbag-uri atat frontale cat si laterale, dar si de tip cortina.

Noul Peugeot 3008 este un automobil foarte functional, ce poate transporta in confort pasageri, cat si diferite bagaje chiar si de dimensiuni ceva mai mari datorita rabatarii inteligente a scaunelor ce lasa o podea plata dupa sine. Urmeaza sa vedem cum se va descurca 3008 in viata de zi cu zi...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!