Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera majora la Salonul Auto de la Barcelona - Opel Insignia
15 APRILIE 2009, 15:18
1,432
0
Premiera majora la Salonul Auto de la Barcelona - Opel Insignia OPC
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Dupa ce a fost proclamata Masina Anului 2009 in Europa, Opel Insignia se bucura de mari succese pe piata europeana. In prezent acest model este disponibil in diferite versiuni si caroserii, ca: hatchback, sedan si break. Toate sunt foarte bine elaborate si se bucura de un design stilat cat si de consum de combustibil redus.

Totusi, iata ca s-a dorit o versiune mult mai sportiva, care practic sa arda cauciucurile in derapaje controlate si care sa le asigure pasagerilor sai senzatii extraordinare. Astfel, la Salonul Auto de la Barcelona, ce se va petrece pe parcursul lunii Mai, va fi prezentata cea mai nervoasa versiune Insignia, desigur OPC.

Insignia OPC afiseaza un look mult mai agresiv care este foarte apropiat conceptului GTC, prezentat in anul 2007 la Salonul Auto de la Geneva. Acest fapt este sugerat in primul rand de gurile de aer verticale din bara de protectie fata, cat si de altele doua, ceva mai mici, in partile laterale ale acestora. In partea spate intalnim o bara de protectie frumoasa caracterizata de esapamentul dublu integrat, un eleron amplasat pe portbagaj ce are misiunea de a ’’lipi’’ masina de suprafata de rulare la viteze inalte, dar si de discurile intunecate de 19 inch reprezentate de cinci perechi de spite, amplasate sub forma literei ’’V’’.

Dinamicitatea de la exterior este continuata si la interior, astfel in momentul deschiderii usii vom observa scaunele sportive Recaro cu suport lateral sporit , volanul sportiv plat in partea de jos si manerul specific al schimbatorului de viteze.

Inima lui Opel Insignia OPC este un V6 de 2.8 litri Turbo, care livreaza 325 cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm. Accelerarea 0-100 km/h dureaza 6 secunde, iar viteza maxima este limitata la 250 km/h. Insignia OPC va fi echipata cu o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte, iar tractiunea va fi integrala, lucru ne mai intalnit la vreun model OPC.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!