Prima pagină  »  Ştiri  »  Puterea este livrata!
10 APRILIE 2009, 16:31
1,661
0
Puterea este livrata!
De Redactia PiataAuto.md
1
Nimic nu este mai placut decat sentimentul de a primi ceva dupa o perioada de asteptare lunga si chinuitoare. Esti plin de bucurie si satisfactie, iar de o chestie esti sigur, niciodata nu vei mai fi despartit de lucrul pe care il iubesti atat de mult din moment ce il primesti. Mai ales daca acesta este un Nissan GT-R!

Anume aceasta simt zilele acestea cativa clienti norocosi Nissan, din Marea Britanie. La data de 09 Aprilie 2009, la ora 07.29 dimineata, in 11 reprezentante Nissan au fost inmanate cheile de la primile GT-R sosite pe taramul britanic. Va veti intreba de ce anume la ora 07.29 dimineata?! Raspunsul este simplu, acesta ora coincide cu timpul cu care a parcurs Nissan GT-R renumitul circuit german Nurburgring, numit ’’The Ring’’ de catre entuziastii sporturilor cu motor. Mai mult de atat, acesta este cel mai rapid timp cu care a fost parcurs acest circuit vreodata de catre o masina de serie.

Nissan GT-R este adevaratul sport car japonez. Fiindca numai inginerii niponi pot reusi miraculoasa performanta de a scoate dintr-un propulsor V6 de 3.8 litri Twin-Turbo, un cuplu maxim de 588 Nm si aproximativ 500 cai putere. Am spus aproximativ fiindca fiecare motor difera de celalalt, datorita faptului ca este construit manual, astfel puterea exacta emisa de acesta nu este stiuta. Totusi, pentru a dovedi acest fapt, jurnalistii de la o revista de specialitate americana, au testat un GT-R care avea 507 cai putere. Un lucru totusi este afirmat cu siguranta, modelul destinat pietei europene, este cu 5 cai putere mai puternic. La fel interesant este faptul ca fiecare propulsor este cuplat la propria cutie de viteze automata cu 6 trepte, aceasta este setata numai pentru un singur motor, si nu poate fi folosita la altul de pe un alt GT-R.

Performantele obtinute de acesta sunt uimitoare, accelerarea 0-100 km/h in 3.5 secunde si o viteza maxima de 314 km/h, date care desigur sunt asigurate de catre propulsorul performant, cutia de viteze ultra-sportiva cat si de tractiunea integrala.

Interiorul este pe masura performantelor, sportiv, dar dotat cu multe gadget-uri, care lipsesc de pe sport car-urile cu asemenea performante din motive de greutate, ca : tehnologie Bluetooth, sistem de navigare prin satelit, climat control, scaune tapitate cu piele, sistem audio Bose. Impresionant este touch screen-ul care informeaza conducatorul despre nenumaratele date ale automobilului, ca : temperatura uleiului in propulsor, temperatura apei, presiunea de supraalimentare, forta G care actioneaza asupra masinii in viraje si multe altele. Grafica acestuia este absolut extraordinara si a fost conceputa in colaborare cu expertii ce au elaborat grafica de pe consola PlayStation.

Nissan GT-R este o jucarie pentru cei mai nebuni ’’copii’’, una care te poate duce la nivele extraordinare ale adrenalinei eliminate in sange, dar care te mai poate duce la fel de repede si intr-un stalp, iar anume aceasta te face sa o tratezi cu mult respect si grija.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!