Prima pagină  »  Ştiri  »  Skoda Superb GreenLine favorita guvernului ceh
6 APRILIE 2009, 15:54
1,373
0
Skoda Superb GreenLine favorita guvernului ceh
De Redactia PiataAuto.md
0
Weekend-ul trecut pe data de 4 si 5 Aprilie 2009, in Cehia a avut loc summit-ul americano-european ce a fost prezidat de noul Presedinte al SUA – Barack Obama. Cu aceasta ocazie, capitala tarii a fost practic asaltata de numerosi ministri si delegati europeni, iar din acest motiv guvernul ceh a decis procurarea a 27 vehicule Skoda Superb GreenLine pentru ai transporta pe inaltii demnitari.

De fapt, summit-ul a devenit primul eveniment major unde Skoda Superb GreenLine a putut fi vazut in actiune. Acesta este dotat cu un propulsor turbo diesel de 1.9 litri TDI PD ce dizvolta 105 cai putere. Nu caracteristicile dinamice il scot in evidenta pe acesta, dar emisiile scazute de CO2 care sunt de 139 g/km si consumul mediu de doar 5.1 litri. Aceste date sunt obtinute datorita adaptarii caracteristicilor aerodinamice la sasiul scazut cu 15 mm. Astfel centrul de greutate scazut si design-ul putin retusat au imbunatatit aerodinamica. Mai contribuie si pneurile concepute sa ruleze cu rezistenta minima.
PR Manager-ul companiei Skoda, Radek Spicar a declarat inaintea summit-ului: ’’Suntem foarte bucurosi ca Superb GreenLine va fi utilizata ca masina oficiala cand Barack Obama va vizita tara noastra. Cunoastem pozitia dumnealui in domeniul protectiei mediului inconjurator, iar suportul din partea politicienilor este foarte important la cresterea numarului de astfel de vehicule. Speram ca exemplu guvernului nostru sa fie urmat si de alte state a caror ministri vor fi transportati cu Skoda Superb GreenLine la acest summit.’’
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!