Prima pagină  »  Ştiri  »  Un nou nivel de securitate - BMW X5 Security Plus
16 APRILIE 2009, 10:54
1,479
0
Un nou nivel de securitate - BMW X5 Security Plus
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
Pentru toti din noi, siguranta propriei persoane este foarte importanta, iar pentru a nu o pune in pericol, zi de zi suntem foarte atenti la tot ce ne inconjoara. Insa printre noi sunt persoane ce tin mult mai mult la securitatea lor, nu din cauza unei fobii, dar din cauza genului de activitate pe care il duc, care le aduce o mare faima printre vanatorii de bani usori, sau pur si simplu printre raufacatori. Anume pentru ultimii sunt inventate automobilele blindate care prin numeroasele tehnologii implimentate stau de ’’garda’’ tot timpul aflarii persoanelor VIP in autoturism.

Reiesind din cei 30 ani de activitate in domeniu si din ultimul model X5, bavarezii de la BMW, l-au dotat pe acesta cu o serie de ’’scuturi’’ protectoare, care vin sa salveze vietile pasagerilor sai in cazul situatiilor critice. Acesta este orientat pentru tot tipul de persoane, incepand cu star-uri de cinema sau muzica, lideri politici influenti sau demnitari aflati in zonele fierbinti de pe glob, dar si pentru diferite situatii ca: atacuri armate sau pur si simplu impotriva hotilor de masini.

Noul BMW X5 Security Plus se mandreste cu faptul ca este primul Sport Activity Vehicle ce ofera gradul 6 de securitate pentru pasagerii sai. Acest grad asigura siguranta pasagerilor in cazul unui atac armat cu una din cele mai raspandite arme de pe globul pamantesc, AK-47.

La exterior nici cel mai inzestrat specialist nu va putea deosebi un X5 obsnuit de cel Security Plus, fiindca asemanarea dintre acestea este importanta pentru pasageri care doresc sa fie foarte discreti, dar si pentru a nu atrage priviri suplimentare. Materialele protectoare sunt extrem de bine ascunse la interiorul automobilului, astfel pe langa blindajul propriu zis sunt oferite diferite sisteme de asistenta in cazurile situatiilor critice, ca: sistemul intern de comunicare, ce permite convorbirea cu persoanele din afara masinii fara a deschide usa sau geamul; in caz de oprire fortata prin apasarea unui singur buton sunt automat incuiate toate usile si geamurile; pot fi emise signale acustice sau vizuale. Cu aceste sisteme se poate usor manevra de pe consola centrala. Optional se poate opta si pentru camera video spate, cat si pentru cea fata, care vor permite conducatorului sa inteleaga mai bine ce se intampla in jurul masinii. Standart mai este inclus sistemul bi-xenon cu becuri adaptive in curbe pentru o vizibilitate mai buna.

Interiorul este ceva mai special, astfel din prima clipa va veti putea da bine seama ca va aflati intr-un vehicul Security Plus. Pentru a fi aparati mai bine pasagerii spate, a mai fost amplasat un perete protector chiar in spatele acestora, in caz ca gloantele patrund prin usa spate. Pe langa aceasta au fost intarite punctele cruciale, ca marginile geamurilor, sau despartiturile usilor.

Pentru a fugi repede de rafalele armelor sau de catre hoti BMW X5 Security Plus, este propulsat de un puternic V8 de 4.8 litri, ce dizvolta 355 cai putere si un cuplu maxim de 475 Nm de la 3.400 rpm. Astfel, BMW X5 Security Plus accelereaza pana la prima suta in doar 8.2 secunde in ciuda greutatii sporite, iar viteza maxima este limitata la 180 km/h, pentru ca franele sa faca fata cat mai bine in cazul unei opriri urgente. Chiar daca rotile au fost penetrate de gloante sau de obiecte ascutite, acestea mai pot rula 150 km cu o viteza de peste 80 km/h.

Suspensia este perfect adaptata la greutatea mare, astfel anume din acest motiv amortizoarele cat si programul de administrare cu suspensia, a fost modificata pentru caracteristicile unice oferite de automobilul blindat. Acesta mai este dotat cu un sistem performant de franare, cu servodirectie ce se ajusteaza automat in dependenta de viteza Active Steering, cat si cu Adaptive Drive care pentru a preveni rostogolirea automobilului ajusteaza amortizoarele.

Pentru a fi intretinut cat mai usor BMW X5 Security Plus poate trece reviziile tehnice sau poate fi reparat la orice service BMW. Iar pentru ca noii clienti sa se descurce cat mai bine in situatiile extreme, sunt oferite si cursuri de manevrabilitate de catre specialistii inalt calificati din cadrul companiei BMW.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!