Prima pagină  »  Ştiri  »  Vise devenite realitate - BMW X5 M si BMW X6 M
7 APRILIE 2009, 11:42
1,285
0
Vise devenite realitate - BMW X5 M si BMW X6 M
De Redactia PiataAuto.md
0
Saptamana trecuta PiataAuto.md a publicat o stire bomba – lansarea lui BMW X6 M la Salonul Auto de la New York. Iata ca dragi cititori pe langa asta, a mai fost confirmata inca o stire la fel de senzationala, in afara de X6 M, BMW mai lanseaza un model pe care diviziunea sportiva a marcii «M» spus ca nu va aparea niciodata, adica un SUV cu litera «M» pe spate, desigur este vorba despre – BMW X5 M!!!

Astfel bavarezii vin cu doua modele bomba – BMW X6 M si BMW X5 M. Iata ca aceste doua sunt primele cu tractiune integrala, ce vor oferi performante uluitoare, design dinamic si calitate superioara atat de caracteristica sport car-urilor BMW M.
Ambele modele sunt propulsate de un uimitor V8 cu 555 cai putere si o capacitate cilindrica de 4.395 cc. Am spus ca e uimitor acest V8, fiindca nimeni nu a mai facut asa ceva pana acum in lume. Inginerii diviziunii sportive a marcii bavareze au inversat partea de admisie cu cea de evacuare, astfel acum sistemul de admisie este prin parti, iar sistemul de evacuare este in interior. Colectorul este integru si acum el cuprinde ambele randuri de cilindri si este dotat cu tehnologia Twin Scroll Twin Turbo.

Tractiunea integrala xDrive este special adaptata la propulsor si la specificatiile acestuia, iar sistemul Dynamic Performance Control este standart pentru ambele modele. Caracteristicile comune bolizilor BMW M sunt garantate de suspensia M ce include sistemul Adaptive Drive, cat si de servodirectia Servotronic, acestea combina stabilitatea si manevrabilitatea extraordinara, fapt ce ridica aceste doua BMW-uri la un alt nivel.
BMW X5 M si BMW X6 M stabilesc noi standarte in acest segment prin puterea de accelerare, dinamica, manevrabilitate la viteze mari si eficienta in timpul franarii. Ambele modele accelereaza pana la 100 km/h in doar 4.7 secunde, in timp ce V8-ul asigura un cuplu maxim impresionant de 680 Nm intre 1.500 si 5.650 rpm.

BMW X5 M si BMW X6 M sunt cu doua noi modele care nu au fost foarte dorite de diviziunea sportiva «M», dar sunt sigur ca in scurt timp acestea vor face mari furori printre iubitorii din intreaga lume de automobile.
Dupa cum am promis saptamana trecuta, mai jos va oferim o galerie excelenta cu pozele noilor modele…
GALERIE FOTO (50 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!