Prima pagină  »  Ştiri  »  Gerhard Plattner este unul din cei mai renumiti specialisti in arta
1 IUNIE 2009, 10:11
1,193
0
Gerhard Plattner este unul din cei mai renumiti specialisti in arta conducerii unui automobil, iar recordurile de viteza, eficienta si anduranta stabilite de acesta, pana in prezent nu au fost inca batute. Spre exemplu, Cartea Recordurilor Guiness...
De Redactia PiataAuto.md
0
Gerhard Plattner este unul din cei mai renumiti specialisti in arta conducerii unui automobil, iar recordurile de viteza, eficienta si anduranta stabilite de acesta, pana in prezent nu au fost inca batute. Spre exemplu, Cartea Recordurilor Guiness la numit pe Plattner drept “Cel mai versatil conducator auto din lume” deoarece pana in prezent acesta a parcurs ceva mai putin de 7 mln km in intreaga sa cariera, si a facut inconjurul lumii la volanul diferitor automobile de 7 ori, o performanta greu de batut chiar si pentru cei mai buni piloti ai lumii.

Trei continente in trei zile, acesta este noul record pe care vrea sa-l stabileasca Gerhard Plattner, iar de aceasta data a ales un Audi A3 1.9 litri TDI cu 105 cai putere. Impreuna cu co-pilotul sau, Franz Doppler, Plattner va lua startul in data de 8 Iunie din capitala statului african Maroc, cu scopul ca 72 ore mai tarziu sa se afle deja in partea asiatica a orasului turc, Istambul. In total vor fi parcursi 4.900 km si 13 tari, o ruta nu prea usoara aleasa de cei doi, deoarece le va pune la incercare anduranta, capacitatea de conducere si conditia fizica.

Dupa cum spuneam ceva mai sus, cei doi au programat sa inceapa calatoria pe 8 Iunie din fata mauzoleului regal din capitala Marocului, Rabat, trecand mai tarziu Marea Mediterana catre Tarifa,Spania, la bordul unui feribot rapid. Apoi, Plattner si Doppler vor conduce de-a lungul coastei mediteraniene a Spaniei, Frantei si Italiei, iar dupa ce va traversa Alpii va face o scurta oprire in Munchen pentru a se recrea putin timp, ca indata dupa aceasta, sa treaca prin statele Balcanice si stramtoarea Bosfor catre Istambul. In capitala turca, Plattner planifica sa ajunga pe 11 Iunie, dupa doar 72 ore de la startul luat din Maroc.

Totusi la reintoarcerea sa in Ingolstadt, Gerhard Plattner, doreste sa nu vina cu mainele goale. Un document fotografic ce va contine 100 poze comemorative, va reprezenta modul pasional al germanului de a ura la multi ani marcii Audi, ce a implinit in acest an 100 ani de istorie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!