Prima pagină  »  Ştiri  »  Inca un hybrid Made in Bavaria - noul BMW ActiveHybrid 7!
13 AUGUST 2009, 16:46
1,470
0
Inca un hybrid Made in Bavaria - noul BMW ActiveHybrid 7!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Dupa cum relatam in articolul anterior, compania BMW va dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noile modele ale familiei ActiveHybrid – BMW X6 ActiveHybrid si BMW ActiveHybrid 7, fiind primele versiuni de serie hybrid din istoria companiei. Ambele modele au la baza versiunile deja bine cunoscute noua BMW X6 si BMW Seria 7.

Prin intermediul versiunii ActiveHybrid 7, compania BMW se lanseaza in clasa automobilelor premium de lux cu tehnologie hybrid, unde este asteptata de doi concurenti pe masura – Lexus LS 600h si Mercedes-Benz S400Hybrid.

La fel ca si concurentii sai, BMW este propulsat de un motor cu ardere interna si de un electro-motor care activeaza si ca generator atunci cand sunt actionate franele. Propulsorul V8 de 4.4 litri twin-turbo, lansat odata cu modelul BMW X6, este primul V8 din lume cu doua turbo aspiratoare amplasate in zona sub forma literei “V” a propulsorului, intre cele doua randuri de cilindri. Spontanietatea si raspunsul promt este asigurat de cei 440 cai-putere si de cuplul maxim de 625 Nm care este livrat intre 2.000 si 4.000 rpm. Datorita modificarilor aplicate propulsorului, si a electro-motorului, acceleratia pana la 100 km/h dureaza doar 4.8 secunde, iar viteza este limitata electronic la 240 km/h.

Electro motorul cu trei faze simultane este pozitionat intre propulsor si convertizorul de cuplu, fiind conectat la arborele cotit. Cu forma unui disc, electro-motorul cantareste 23 kg, iar dimensiunile compacte au permis integrarea acestuia langa transmisie. Puterea livrata este 20 cai-putere si 210 Nm. Atunci cand functioneaza ca generator si recupereaza energia cinectica, electro-motorul produce aproximativ 27 cai-putere forta de franare, stocand astfel energia electrica in bateriile Litiu-Ion.

In total, BMW ActiveHybrid 7 dispune de o putere de 455 cai-putere si un cuplu maxim de 700 Nm. In mod normal, aceasta crestere de putere ar necesita si o crestere a consumului de combustibil, insa ActiveHybrid 7 a reusit sa micsoreze consumul, fiind mai eficient cu 15 % datorita tehnologiei hybrid si a sistemelor ca Brake Energy Regeneration sau Auto Start Stop.

Cat priveste ultimul sistem, BMW ActiveHybrid este primul BMW cu transmisie automata dotat cu sistem Auto Start Stop. Avantajul adus de acest sistem si electro-motor este ca pe langa eficienta garantata otata cu decuplarea propulsorului atunci cand automobilul stationeaza in ambuteiaje sau la semafor, conditionerul si sistemul de ventilare continua sa functioneze in mod normal. In acest caz, electricitatea este livrata de reteaua alternativa de 120V de la bordul automobilului care este alimentata de bateriile Litiu-Ion.

Pentru a transmite puterea dezvoltata de propulsorul V8 si electro-motor, BMW ActiveHybrid 7 este cuplat la o cutie de viteze automata cu 8 rapoarte special elaborata pentru cerintele impuse de tehnologia hybrid. Aceasta a fost elaborata in asa mod, incat sa poata oferi un schimb confortabil al treptelor, sportivitate, dar si cel mai importanta – eficienta.

Insa pentru a putea vedea pe viu cat de eficient este automobilul, cadranul de bord indica nivelul energiei electrice din baterii, iar un alt indicator ilustreaza situatia sistemului Brake Energy Regeneration. Datorita sistemului iDrive, conducatorul poate vedea interactiunea detaliata a propulsorului pe benzina cu electro-motorul, dar si fluxul de energie electrica in timp real. Ca o alternativa, sistemul poate analiza eficienta curenta a automobilului. In acest caz, prin intermediul unei bare grafice care este actualizata la fiecare minut, este aratata nivelul eficientei atins de sistemul hybrid in ultimele 15 minute.

Noul ActiveHybrid 7 poate fi deosebit de BMW 750i prin intermediul discurilor aerodinamice din aliaj usor Aero de 19 inch, dar si de emblemele ActiveHybrid 7 de pe usa port-bagajului, montantii spate, dar si de pe pragurile interioare ale usilor.

Ca si existentul BMW Seria 7, ActiveHybrid 7 va dispune de doua caroserii, cu ampatament normal, si cu ampatament mai lung cu 14 cm. Clientii noului ActiveHybrid 7 vor putea opta pentru toate optiunile oferite pentru Seria 7, astfel acelasi confort, lux si extravaganta vor putea fi regasite si in noul hybrid bavarez.

Spre deosebire de fratele sau BMW X6 ActiveHybrid, sedanul de lux ActiveHybrid 7 nu va putea rula doar cu ajutorul electro-motorului, inginerii multuminduse doar cu reducerea de combustibil si avantajele pe care le aduce acesta in diferite situatii.

Este asteptat ca nou BMW ActiveHybrid sa ajunga in showroom-uri pana la sfarsitul acestui an, sau cel tarziu pana in primavara anului 2010 pentru unele regiuni. Odata cu aparitia familiei ActiveHybrid, dar si cu lansarea celor doua modele noi, compania BMW va acorda o mare atentie pe viitor automobilelor hybrid, pe care le va dezvolta in continuare pentru a obtine un nivel cat mai inalt al eficientei, iar acest lucru nu ar trebui decat sa ne bucure pe toti!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!