Prima pagină  »  Ştiri  »  Adio Megane Sedan, bine ai venit Renault Fluence!
3 SEPTEMBRIE 2009, 13:22
1,466
0
Adio Megane Sedan, bine ai venit Renault Fluence!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Renault a hotarat sa faca o schimbare substantiala dupa parerea mea in gama sa de modele… In viitor nu vom mai vedea pe strazi bine cunoscutele noua Renault Megane Sedan, ci noua sa identitate, dupa cum o numesc reprezentantii companiei, Renault Fluence. Noul model va fi asamblat la uzina Renault din Turcia, acolo unde pana de curand era asamblat Megane II.

Motivul disparitiei de pe piata a modelului Megane Sedan, Renault il explica foarte simplu… Europenii nu se prea dadeau in vand dupa versiunea sedan al lui Megane, care in schimb era si este foarte apreciat in state ca Turcia, Rusia si Romania, piete pe care de altfel si se va baza noul Fluence. Daca este sa ne uitam la momentul lansarii lui Renault Megane in anul 1995, acesta fiind un inlocuitor a lui Renault 19 era dezvaluit pentru prima data in versiunea hatchback, ca mai apoi sa urmeze si celelalte versiuni.

Design-ul noului Renault Fluence este unul simplu, fapt ce dovedeste inca o data ca Fluence este indreptat spre Europa de Est. Chiar daca este un model complect nou, personal nu vad nimic iesit din comun la acesta, ba mai mult se pare ca design-erii nu s-au chinuit prea mult, iar acest lucru in primul rand imi este sugerat de grila de mici dimensiuni care arata nu tocmai bine pe langa imensa priza de aer din bara de protectie. Insa poate e problema in gusturi…

Spatiul de la interior este un plus mare pentru Renault Fluence, acesta se datoreaza in primul rand lungimii de 4.620 mm si ampatamentului generos de 2.702 mm. Si bagajele se vor bucura de spatiozitate, datorita volumului generos de 530 litri. Totusi ambianta de la interior este foarte placuta, clientii au posibilitatea sa opteze pentru foarte multe tehnologii moderne, precum: sistemul de navigare Carminat TomTom, sistem audio 3D Akamys, Bluetooth, conectarea IPod-ului sau a USB-ului, climat controlul si multe altele.

Siguranta in continuare ramane un punct important pentru Renault, astfel versiunea de baza se va bucura de o echipare generoasa din acest punct de vedere: ABS, EBD, ESC, centuri pretensionate cu limitatoare de forta, 6 airbag-uri, cruise control cu limita de viteza, tetiere de ultima generatie s.a.

Gama propulsoarelor este si ea foarte bogata… Renault Fluence va fi dotat cu doua propulsoare pe benzina, fiecare disponibil in doua variante, si 5 motoare diesel… Propulsoarele pe benzina sunt cele de 1.6 litri si 110 cai-putere, ce poate fi cuplat la o cutie automata sau la una manuala; sau de 2.0 litri si 140 cai-putere ce poate fi cuplat la o cutie variatoare CVT sau la una manuala. Toate propulsoarele diesel au o capacitate cilindrica de 1.5 litri, puterea acestora fiind de 85, 90, 105, 110 cai-putere. Versiunile de 90 si 110 cai-putere sunt dotate cu filtru de particole, iar in cazul motorului de 110 cai-putere acesta poate fi cuplat la cutia cu dublu ambreiaj.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!