Prima pagină  »  Ştiri  »  Eleganta si functionalitate, toate in noua Skoda Superb Combi
15 SEPTEMBRIE 2009, 13:33
1,692
0
Eleganta si functionalitate, toate in noua Skoda Superb Combi
De Redacţia PiataAuto.md
0
Skoda a decis sa continuie succesul modelului Superb, insa de aceasta data intr-o alta directie... Daca pana in prezent, sedan-ul era o masina de clasa premium care era indreptata spre confortul si spatiul generos de la interior dedicat pasagerilor, iata ca versiunea Combi ii mai atribuie acestuia si functionalitate, fara a neglija factorii care au facut din noul Superb un model de succes pentru Skoda.

Prezentata astazi la Salonul Auto de la Frankfurt, Skoda Superb Combi vine sa aduca mult spatiu si confort in segmentul masinilor din clasa medie. Design-ul este in continuare dominat de “fata” tipica pentru actualele modele Skoda, silueta dinamica si spatele expresiv scot imediat in evidenta noul model. Dimensiunile generoase ale ampatamentului si forma acoperisului ii asigura lui Superb Combi proportii bine balansate care in rezultat ofera mult spatiu pentru pasageri, cat si pentru bagajele acestora.

Noua Skoda Superb Combi este un campion la capitolul dimensiuni in clasa sa… Datorita lungimii de 4.838 mm, latimii de 1.817 mm si inaltimii de 1.481 mm, Superb Combi dispune de cel mai mare spatiu de depozitare din clasa, astfel volumul portbagajului este de 633 litri, sau 1.865 litri in cazul randului de scaune spate rabatat. Optional, usa portbagajului poate fi actionata electric, insa o surpriza nu vine niciodata singura… In paralel cu aceasta, este oferit si capacul interior al portbagajului care poate fi retractata automat. Astfel, cand usa portbagajului este deschisa, capacul automat se deplaseaza spre pozitia de mijloc pentru a oferi mai mult spatiu de a manipula bagajul. Un alt sistem inovativ, este usa glisanta falsa care se poate extinde peste bara de protectie atunci cand usa portbagajului este deschisa, pentru ca obiectele mai mari sa poata fi manevrate mai usor.

Interiorul lui Skoda Superb Combi este in mare parte identic cu cel al versiunii sedan, insa cehii au lansat in premiera si cateva lucruri noi pentru o Skoda…Unul din acestea este sistemul KESSY, care permite accesul la interior si pornirea automobilului fara cheie. Acesta lucreaza pe baza unui transmitator incorporat in cheie, care comunica cu unitatea de control de la interiorul automobilului, astfel atunci cand este apasa un buton de pe manerul usii, vehiculul automat se descuie. Acelasi lucru se intampla si atunci cand se doreste pornirea propulsorului, doar ca pe langa apasarea butonului Start, conducatorul trebuie sa apese si pedala ambreiajului pentru cutia manuala, sau frana in cazul cutiei automate.

Gama propulsoarelor este in mare parte aceeasi ca si cea a modelului sedan, initial vor fi oferite trei propulsoare pe benzina si doua diesel, toate fiind dotate cu sistem de injectie directa si consum mic de combustibil. Motoarele pe benzina sunt: 1.4 litri TSI care fiind cuplat la cutia manuala cu 6 rapoarte ofera 125 cai-putere si 200 Nm. Ceva mai puternic este propulsorul de 1.8 litri TSI care ofera 160 cai-putere si 250 Nm. Acesta poate fi cuplat fie la cutia manuala cu 6 rapoarte, fie la una automata cu 7 rapoarte DSG. Cel mai puternic propulsor este cel de 3.6 litri V6 FSI cu o putere de 260 cai si un cuplu maxim de 350 Nm. Acesta este oferit exclusiv impreuna cu o cutie de viteze automata DSG cu 6 rapoarte si sistem de tractiune integrala.

Cat priveste propulsoarele diesel, acestea sunt: 2.0 litri TDI PD DPF care genereaza 140 cai-putere si 320 Nm, si propulsorul ceva mai puternic de 2.0 litri TDI CR DPF cu sistem de injectie common-rail ce genereaza 170 cai-putere si un cuplu maxim de 350 Nm. Ambele propulsoare pot fi cuplate fie la cutia de viteze cu sase trepte manuala, sau la una automata cu dublu ambreiaj DSG, iar motorul de 2.0 litri TDI CR DPF este cuplat si la sistemul de tractiune integrala. La fel ca versiunea sedan, Skoda Superb Combi poate fi echipata cu sisteme ca Hill Hold Control, ESP si Trailer Stability Assist pentru versiunile dotate cu sistem de tractare a remorcilor.

Chiar daca nu a fost facuta publica informatia despre aparitia noului model in showroom-uri, Skoda Superb Combi cu siguranta nu se va lasa mult asteptata de clienti, astfel in scurt timp este foarte posibil sa o intalnim pe trasee.
GALERIE FOTO (32 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!