Prima pagină  »  Ştiri  »  FAW Vita. Calitate chineza
21 SEPTEMBRIE 2009, 10:30
1,716
0
FAW Vita. Calitate chineza
De Natalia Cambur, in baza materialelor oferite de compania Cosmostar
0
Propaganda chineza impotriva natalitatii inalte spunea ”Mai bine un singur copil, dar calitativ”. Se pare ca chinezii au luat in serios acest lucru si sunt foarte preocupati de calitate. Pana cand departamentele de relatii cu publicul al companiilor chineze incearca sa-si pozitioneze pe piata cat mai bine produsele, clientii din Republica Moldova au ocazia sa simta calitatea acestora prin testarea automobilelor unei marci noi pentru Republica Moldova – FAW. Vanzarile acestora au luat startul in August 2009.

Influenta Toyota

Unul din principalele modele FAW este sedan-ul Vita. Acest automobil este pozitionat drept un concurent al modelelor Lada, sau a produselor similare ale unor producatori chinezi, romani sau chiar francezi. Potrivit declaratiilor reprezentantilor FAW in Republica Moldova “acest automobil se pare a fi unul diferit de celelate automobile chineze prezente pe piata Republicii Moldova”.

Aceasta declaratie pare a fi sustinuta de faptul ca modelul FAW Vita este asamblat la aceeasi uzina Xiali unde este asamblata Toyota Yaris pentru piata chineza. Influenta companiei Toyota este evidenta.

Ce nu ofera concurentii?

La exterior automobilul este foarte simpatic. Daca este comparat cu concurentii, spre deosebire acestia, FAW Vita din start se evidentiaza prin oglinzile retrovizoare si bumper-ele vopsite in culoarea caroseriei. Iar problema deja comuna pentru mai multe modele chineze – calitatea vopselei de la exterior – pentru Vita nu este caracteristica.

Vita dispune de un bloc optic simpatic Falkon Eye – care este caracterizat de farurile din sticla clara dupa care se ascund becurile cu halogen.

Standart, FAW Vita este dotata cu jante din aliaj usor de 14 inch pana si pentru roata de rezerva, fapt ne mai intalnit la alti concurenti. La fel in echipare standart, automobilul este dotat cu inchidere centralizata.

Simplu, dar simpatic

Interiorul lui FAW Vita este simplu, insa nu poate fi numit neplacut. La finisare interiorului au fost folosite mai multe materiale, combinarea carora face ca interiorul sa nu para plictisitor. Toate detaliile din plastic sunt montate cu exactitate. Scaunele sunt tapitate cu un material textil placut la atingere si pot fi reglate in lungime, dupa unghiul spatarului si inaltimea tetierelor. Volanul putin subtire poate fi la fel reglat pe inaltime.

In cazul in care nu va fi necesara parcurgerea a mii de kilometri, pasagerii spate se vor simti confortabil. Iar atunci cand conducatorul are o inaltime de 180 centimetri si in spatele sau se va afla un pasager la fel de inalt, cel din urma aproape ca nici nu se va atinge cu genunchii de spatarul scunului fata. Spatiul de depozitare a portbagajului nu este mic dupa volum, insa pentru a putea transporta obiecte mai mari dupa dimensiuni, volumul acestuia poate creste prin rabatarea scaunului spate.

Panelul de bord

Partea superioara a panelului de bord adaposteste pe centru cadranul de bord, informatia furnizata de acesta poate fi citita foarte usor, iar pe timp de noapte este iluminat frumos de o nuanta verde.

Sub cadranul de bord, pe consola centrala sunt amplasate instrumentele conditionerului si casetofonul care poate citi piesele MP3 prin intermediul port-ului USB in care poate fi inserat un card de memorie sau un alt dispozitiv. Ceva mai jos este amplasat spatiul dedicat paharelor si scrumiera.

Deosebire avantajoasa fata de concurenti

Intre scaune, pe consola central, pe langa frana de mana si manerul cutiei de viteze manuale cu 5 trepte sunt amplasate butoanele geamurilor actionate electric, cat si joystick-ul de reglare a oglinzilor retrovizoare. Apropo, geamurile si oglinzile retrovizoare actionabile electric – constituie o deosebire semnificativa care o scoate in evidenta pe FAW Vita fata de ceilalti concurenti.

Ce intra in dotarea standart?

Standart automobilul este dotat cu conditioner, doua airbag-uri, servodirectie, volan reglabil pe inaltime, inchidere centralizata, ABS si EBD, jante din aliaj usor pentru roti cat si pentru cea de rezerva, faruri ceata, aparator motor. Cat si cu oglinzile retrovizoare si bumper-ele vopsite in culoarea caroseriei, oglinzile reglabile electric cu sistem de incalzire, faruri cu halogen, senzor parcare, imobilizator s.a.

Pret atractiv

Pretul unui automobil este de 7.500 Euro. Este necesar de adaugat ca distribuitorul exclusiv FAW in Republica Moldova, compania Cosmostar, ofera o garantie de 4 ani sau 100.000 km in care automobilele sunt deservite la service centrul specializat, ce dispune intotdeauna de piese de schimb. Orice client poate efectua cu usurinta un drive test si poate alege automobilul dintr-o gama bogata de culori deja la depozitul din Chisinau.

“Prin aceasta oferta FAW isi intrece toti concurentii – nici un alt concurent al marcilor chineze, ruse, romane, coreene sau franceze nu poate propune acum un automobil cu asemenea dotari si garantie de 4 ani pentru un pret asemanator” – afirma reprezentantii companiei Cosmostar.

Se pare ca acest "chinez" are este dotat cu potential de a cuceri piata automobilistica din Republica Moldova.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!