Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW Motorrad Concept 6
12 NOIEMBRIE 2009, 10:39
1,556
0
BMW Motorrad Concept 6
De Constantin Mihalachi
2
BMW Motorrad Concept 6 este un moto-prototip bavarez care vine sa demonstreze cat de ingeniosi sunt inginerii BMW. Fiindca anume de acesta calitate trebuie sa dispui din belsug pentru a monta pe o motocicleta un propulsor cu 6 cilindri, si sa nu credeti ca acesta este unul amplasat in V!

Dupa traditia marcii bavareze, propulsoarele cu 6 cilindri intotdeauna se bucurau de o amplasare in linie, iar anume astfel este si propulsorul noului Concept 6. Aceasta amplasare a cilindrilor, in dependenta de cum este montat propulsorul ar putea duce inevitabil ca acesta sa devina fie prea lung, sau unul prea lat, creand astfel dezavantaje pentru disributia greutatii si a centrului de gravitate.

Insa pentru a combate aceste fenomene negative, inginerii au reusit sa reduca cu pana la 100 mm din dimensiunile propulsorului, in timp ce si greutatea a fost redusa semnificativ datorita materialelor inovative utilizate. Cat priveste centrul de greutate, acesta nu a avut de suferit, datorita faptului ca unitatea de propulsie dispune de o baie de ulei uscata, iar astfel, propulsorul a putut fi pozitionat mult mai jos.

Puterea propulsorului va fi aproximativ egala cu cea a propulsoarelor BMW de 1.3 litri cu patru cilindri. Cat priveste cuplul maxim, este unul impresionant, 130 Nm oferiti de la 2.000 pana la 9.000 rpm!

Design-ul este un alt punct forte pentru BMW Motorrad Concept 6, acesta combina elementele clasice cu cele mai noi tendinte stilistice ale marcii BMW, iar datorita partii frontale lungi, si a spatelui ceva mai mic, Concept 6 aduce foarte usor aminte de legendarul Cafe Racer. Iar pe langa aceasta, farurile LED, tevile uimitoare ale sistemului de esapament si prizele de aer agresive ii redau mult dinamism si sportivitate noului Concept 6.
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!