Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW va construi in parteneriat cu Brilliance o noua uzina in
16 NOIEMBRIE 2009, 14:38
1,552
0
BMW va construi in parteneriat cu Brilliance o noua uzina in China
De Constantin Mihalachi
0
In cadrul unei ceremonii ce a avut loc in Beijing saptamana trecuta, BMW Group si compania Brilliance Automotive au semnat un acord de intentie in baza caruia urmeaza a fi construita o noua uzina in China. Cele doua companii se afla deja la a doua colaborare de acest gen, dupa ce in anul 2003 si-a inceput activitatea uzina din Shenyang, cea care asambleaza in prezent modelele BMW 3 Series si 5 Series, si care a produs pana in prezent 150.000 exemplare.

Din cauza infrastructurii existente la uzina din Shenyang, drept locatie pentru noua fabrica a fost ales acelasi oras. Astfel, cu ajutorul investitiilor de 560 mln Euro, constructia noii uzine urmeaza a fi demarata in anul 2010, in timp ce finalizarea acesteia este preconizata sa aiba loc la inceputul anului 2012. Se estimeaza ca capacitatea de productie a noii uzine urmeaza sa se ridice pana la 100.000 exemplare anual.

Motivul principal pentru investitiile considerabile pe care le efectueaza grupul BMW in China consta desigur din numarul vanzarilor mari pe care le inregistreaza anual compania in aceasta zona. De exemplu, in decursul acestui an, BMW a inregistrat pentru fiecare luna cresteri, pe cand doar in Octombrie au fost raportate cresteri de 81 %, fata de aceeasi perioada a anului 2008. In primele 10 luni ale anului 2009, BMW a comercializat 71.952 unitati ( 36.7 %), ceea ce inseamna ca inca de acum compania a intrecut numarul vanzarilor totale pentru anul 2008.
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!