Prima pagină  »  Ştiri  »  CASCO, CASCO si iar CASCO. Avem cu adevarat nevoie?
20 NOIEMBRIE 2009, 17:46
2,831
0
CASCO, CASCO si iar CASCO. Avem cu adevarat nevoie?
De Asterra Grup, in colaborare cu Redactia PiataAuto.md
0
Viata urbana actuala este plina de stres: starea rea a drumurilor, nerespectarea regulilor de circulatie rutiera, conducatorii lipsiti de experienta - toti acesti factori prezinta pericol potential pentru participantii la trafic. Luand in consideratie toate aceste riscuri apare necesitatea protejarii automobilului Dvs. prin intermediul asigurarii CASCO.

Daca asigurarea de Raspundere Civila Obligatorie ne proietejeaza de daunele pe care le producem tertelor parti prin cauzarea de accidente rutiere, asigurarea CASCO este menita sa ne protejeze in primul rand propriul automobil si bugetul nostru in raport cu acesta, iar contractarea ei are loc pe principii benevole

Tipuri de asigurare CASCO

Exista doua tipuri de asigurare CASCO: CASCO deplina (numita si Autocasco) si CASCO partiala (numita si Casco Dauna).

Prin asigurarea CASCO partiala automobilul este protejat de obicei de daune survenite in urma incendiilor, a calamitatilor naturale, a caderii unor obiecte pe automobil. Un exemplu elocvent este numarul tot mai mare de incidente in municipiul Chisinau, in care crengi de copaci cad peste automobile parcate, sau aflate in miscare, in perioade de ploi si vanturi. In acest caz asigurarea CASCO Dauna va ofera protectie deplina, achitand costurile reparatiilor automobilui or, in cazul in care acesta nu mai poate fi supus remedierii – vi se ofera despagubirea deplina a automobilul.

CASCO Dauna nu ofera insa protectie pentru cazurile de furt, fie ca este vorba de furtul intregului automobil, fie ca ne referim la anumite parti componente (oglinzi, insigne, etc). Fiind ceva mai redusa in pretul primei de asigurare, CASCO Dauna este astfel mult mai comoda celor care au siguranta pastrarii automobilului intotdeauna intr-un loc sigur, si isi doresc o protectie impotriva cazurilor sus-mentionate.

Pentru protectia deplina a automobilului Dvs. este recomandata asigurarea Casco completa (Autocasco). Aici sunt incluse toate riscurile acoperite de Casco Dauna, la care se mai adauga si toate cazurile de furt – total sau partial.

Cum se determina costul asigurarii?

In mod evident, costul asigurarii depinde in mare mare de suma estimata de Dvs. si compania de asigurari, ca fiind cea care reflecta valoarea automobilului Dvs. Aceasta exprima si riscul pe care si-l asuma compania de asigurari in raport cu automobilul Dvs., iar in cazul unei distrugeri totale anume aceasta va fi suma maxima cu care veti fi despagubiti.

Din aceasta suma, se aplica un coeficient, pe baza caruia se calculeaza prima de asigurare – sau pretul pe care Dvs. il achitati la incheierea contractului. De obicei, acesta variaza intre 4% si 5% din valoarea automobilului, iar marimea lui exacta este dictata in mare parte de conditiile in care va fi exploatat automobilul si riscurile carora acesta urmeaza a se expune. Spre exemplu, in cazul taxiurilor, costul asigurarilor poate ajunge si la 10-14% din valoarea autoturismului, iar explicatia e cat se poate de logica: un numar mare de kilometri parcursi anual, o statistica mai putin pozitiva in raport cu numarul taxiurilor implicate in accidente rutiere si admiterea la condus a mai multor soferi, cu diferite maniere de condus si grade de responsabilitate diferita.

Pentru uzul personal insa, principalii factori care pot varia coeficientul de asigurare sunt anul producerii modelului, aria de acoperire a contractului (doar Republica Moldova, sau inclusiv tarile europene), numarul de persoane care vor conduce automobilul, precum si prezenta unor sisteme de alarma pe automobil.

La survenirea cazului asigurat Compania de asigurare achita despagubirea proprietarului automobilului in limitele sumei asigurate. Trebuie sa mentionam faptul ca CA „ASTERRA GRUP” efectueaza despagubirea fara a lua in calcul uzura acelui automobil. Partea cu uzura de obicei este putin inteleasa de clientii asigurarilor. Esenta ei, este, in general simpla: un amortizor care a fost utilizat timp de 30 mii km nu mai are aceeasi valoare precum unul nou, iar in cazul unui accident in acea zona, veti beneficia de compensare pentru un amortizor nou, nu unul uzat. Unele companii va taxeaza pentru diferenta dintre valoarea piesei noi si valoarea celei care a fost inlocuind, motivand uzura sus-mentionata a piesei inlocuite.

Asterra Grup nu taxeaza insa clientii sai la acest, aspect, despagubind integral costul pieselor. Noi. De exemplu, in caz ca o masina cu varsta de trei ani a nimerit in accident rutier, compania nu retine uzura de 25%, ci achita suma valorii pieselor noi care trebuie schimbate pentru masina respectiva.

Daca automobilul se afla in perioada de garantie, puteti fi sigur de efectuarea eventualelor reparatii la centrele auto specializate, ale importatorilor de la care ati procurat automobilul. Reparatia celorlalte masini se efectueaza la service-urile auto care au incheiat contractul de colaborare cu compania noastra si nivelul de servicii al carora corespunde cerintelor noastre riguroase in materie de calitate. Acest fapt nu influenteaza asupra calitatii reparatiei, dar micsoreaza semnificativ cheltuielile Companiei de asigurare.

Stimati cititori! Daca Dvs. detineti o masina noua sau de o varsta nu prea mare, nu uitati sa o asigurati. Asigurarea CASCO Va va proteja intotdeauna impotriva cheltuielilor financiare ce decurg din avarierea, distrugerea sau furtul automobilului.

Cu Compania de Asigurari „ASTERRA GRUP” Veti avea garantia ca o asemenea situatie va fi rezolvata eficient si prompt.

Adresa noastra:
Chisinau, str. Octavian Goga, 26, of. 1
tel. 21-17-60
www.asterra.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!