Prima pagină  »  Ştiri  »  Concernul BMW Group este lider european in micsorarea consumului si a
3 NOIEMBRIE 2009, 16:51
1,433
0
Concernul BMW Group este lider european in micsorarea consumului si a emisiilor CO2
De AutoSpace SRL, Importator oficial BMW Group in Republica Moldova
0
Cercetarile Federatiei Europene de Transport si Protejare a Mediului Inconjurator (T&E) arata ca pentru al treilea an consecutiv vehiculele BMW demonstreaza o eficienta inalta prin implimentarea tehnologiei BMW EfficientDynamics. Doar in anul 2008, concernul BMW Group a obtinut o scadere de consum si respectiv de emisii CO2 pentru toate automobilele sale in masura de 10.2 %. Astfel, odata cu aceasta, bavarezii iarasi au demonstrat ca in materie de economie de combustibil, pe piata europeana automobilele nu au nici un egal.

In raportul sau, Federatia T&E subliniaza in mod special eficienta programului EfficientDynamics… Sistemele ce permit reducerea consumului de combustibil si a emisiilor nocive, intra in echiparea de baza a tuturor modelelor BMW si MINI, in timp ce alti producatori isi doteaza produsele cu asemenea tehnologii doar pentru o taxa suplimentara. Este de mentionat, ca nivelul mediu al emisiilor CO2 pentru automobilele BMW si MINI este de 154 gr/km, indice ce surclaseaza cu mult concurenta.

Acest rezultat, BMW il datoreaza in primul rand faptului ca s-a aflat printre primii producatori de automobile care a implimentat pe produsele sale tehnologiile moderne de reducere a consumului. Actualele modele BMW si MINI demonstreaza o balanta optima intre consumul redus de combustibil si puterea mare a propulsoarelor. Acest rezultat este obtinut datorita sistemelor de regenerare a energiei cinetice, sistemului activ de ventilare, anvelopelor cu rezistenta redusa, dar si sistemelor aditionale, care intervin ori de cate ori este necesar.

Tehnologia EfficientDynamics este utilizata la producerea tuturor modelelor BMW Group, incepand cu compactul MINI Cooper D (110 cai-putere), care dispune de un consum mediu de combustibil de 3.9 l/100km si un nivel al emisiilor CO2 de – 104 gr/km, finisand cu luxosul BMW 730d (245 cai-putere). Toate acestea, permit grupului BMW sa ofere modele cu un consum redus de combustibil si emisii CO2, nu doar in clasa automobilelor compacte, dar si in segmentul de lux. Chiar si asa, nivelul economiilor, de regula, este insotit de un nivel inalt al puterii si imbunatatire a celorlalte caracteristici ale automobilului.

Incepand cu anul 1995 pana in anul 2008, concernul BMW Group a reusit o reducere de combustibil pentru automobilele sale comercializate in Europa cu pana la 25 %. In asa mod, compania a indeplinit obligatiile impuse de Asociatia Producatorilor Auto din Europa, pentru toate marcile detinute. Continuadu-si activitatea in acest domeniu, BMW Group construieste temelia pentru ca in viitor automobilele sale sa corespunda normelor de poluare europene ce vor deveni si mai aspre, evitand astfel achitarea amenzilor pentru incalcarea limitei emisiilor CO2 permise.

Eficienta inalta a automobilelor ce fac parte din BMW Group, demonstrata in Europa de Federatia T&E, este remarcata si pe plan regional. Potrivit statisticii publicata de Serviciul Federal al Mijloacelor de Transport din Germania, nivelul mediu al emisiilor CO2 pentru automobilele BMW si MINI, inregistrate in Germania in anul 2008, este de 158 gr/km. In baza acestor date, BMW Group intrece cu mult concurenta in segmentul premium, mai ales ca nivelul mediu al celorlalte marci este de 165 gr/km.

Despre Federatia T&E

Federatia T&E - este un grup independent de asociatii ce provin din 23 tari europene, care se ocupa cu problemele legate de transport si protejarea mediului inconjurator. Scopul Federatiei – stimularea industriei automobilistice in scaderea emisiilor CO2 si obtinerea nivelului prin care producatorii se vor conforma standartelor europene de poluare.


Importator Oficial BMW Group in Republica Moldova:
"AUTO SPACE" SRL
Showroom BMW: str. Bucuriei, 18a, Chisinau
Telefon: ( 373 22) 22-33-99
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!