Prima pagină  »  Ştiri  »  Exercitii comune intre pompieri si Daimler AG
17 NOIEMBRIE 2009, 11:38
1,716
0
Exercitii comune intre pompieri si Daimler AG
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Siguranta pasagerilor este cel mai important factor in elaborarea si asamblarea unui automobil… Insa cat de sigure nu ar fi acestea, unele vehicule totusi sfarsesc a fi implicate in accidente rutiere, majoritatea acestora sunt nesemnificative dupa gravitate, insa din pacate, uneori survin si accidente foarte grave, acolo unde este necesara interventia promta si rapida a utilajelor de descarcerare.

Anume din acest motiv, compania Daimler a pus la dispozitia pompierilor germani mai multe vehicule avariate, cu scopul ca acestia sa faca mai bine cunostinta cu specificul modelelor pentru a reusi scoaterea cat mai rapida a victimelor din masinile implicate in accidentele rutiere.

Prin intermediul acestor exercitii, personalul special instruit al companiei Daimler, le raspunde echipelor de interventie la cele mai importante intrebari ca: in ce puncte trebuie aplicate instrumentele de taiere a metalului, care parti ale caroseriei contin metale foarte dure utilizate pentru imbunatatirea sigurantei pasive si care ar impune dificultati la taiere, unde sunt amplasate sistemele de umflare a airbag-urilor laterale sau a celor de tip cortina s.a.

Astfel, pentru ca practica bate gramatica, specialistii companiei Daimler au simulat un accident rutier in care un Mercedes-Benz GLK s-ar fi lovit cu viteza mare intr-un copac, fara a aplica franele. In asa mod, echipele de descarcerare in primul rand trebuiau sa indeparteze usile prin utilizarea instrumentelor speciale de taiere a metalului, ca mai apoi sa taie si montantii pentru a ridica acoperisul.

Pe langa Mercedes-Benz GLK, au mai fost puse la dispozitia pompierilor modele precum E-Class, A-Class, smart si Maybach.Din pacate pentru echipele de interventie, si din fericire pentru Daimler, Maybach-ul nu a fost supus mutilarilor, deoarece in acest caz pompierilor li s-a explicat doar teoretic cum ar fi sa intervina mai eficient in cazul unui accident rutier in care ar fi implicat automobilul de lux.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!