Prima pagină  »  Ştiri  »  Nissan GT-R a suferit mici modificari
11 NOIEMBRIE 2009, 12:20
1,335
0
Nissan GT-R a suferit mici modificari
De Constantin Mihalachi
0
Cu scopul de a perfectiona tot mai mult cel mai sportiv model din actuala gama de modele, si de ce nu unul din cei mai rapizi din lume, Nissan a hotarat sa-i ofere cateva mici retusuri versiunii europene GT-R, visul oricarui impatimit de viteza si senzatii absolut fabuloase.

Modificarile aplicate nu au cuprins si exteriorul lui GT-R, acesta ramanand in continuare acelasi. Astfel, pentru a fi imbunatatit confortul, suspensia a primit setari noi, in timp ce manevrabilitatea a devenit si mai dinamica datorita raspunsului promt al volanului si a suspensiei ce detine un control si mai bun asupra denivelarilor. In spate, a fost crescuta rigiditatea suspensie, modificare ce a dus la un control si mai bun al bolidului in timpul virajelor adaptate in viteza.

Modalitatea de control a distributiei cuplului intre puntile fata/spate atunci cand GT-R ruleaza la viteze mici la putin timp dupa start, cand uleiul este inca rece, a fost modificata pentru a reduce suprasolicitarea puntii spate. In continuare, si setarile cutiei de viteze au fost putin modificate pentru a permite in regim automat trecerea intr-o treapta mai joasa ceva mai tarziu, dar in schimb ceva mai agresiv atunci cand se doreste schimbul treptelor de la 4-a la 3-a, si de la 3-a la 2-a.

Pentru a fi imbunatatita scaderea temperaturii in spatele automobilului, difuzorului de aer din carbon i-au mai fost adaugate doua canale de aer in special penru a raci sistemul de esapament si cutia de viteze. Balanta ditribuitorului de forta la franare a fost mutata putin pe spate pentru a oferi o stabiltate la franare si mai mare.

Modificarile efectuate sistemului de esapament, au dus la scaderea emisiiolor de CO2 de la 298 la 295 g/km, iar in asa mod, Nissan GT-R se supune acum normelor europene de poluare Euro 5.

Incepand cu livrarile din Septembrie, Nissan GT-R a fost echipat cu un sistem audio si navigare de ultima generatie, care este mai simplu in utilizare si mult mai performant. La baza acestuia sta un hard disk cu o memorie de 40 GB, ce poate stoca atat informatia necesara sistemului de navigare, cat piesele muzicale pentru sistemul audio, caruia i s-au rezervat 9.3 GB spatiu, suficient pentru a stoca 300 CD-uri.

Sistemul de navigare se descurca acum mult mai bine in Russia, Turcia si Europa de Est, iar ghidarea conducatorului este efectuata in regim 3D datorita graficii imbunatatite si a reprezentarii si mai realistice a traseelor si semnelor rutiere. Rezolutia ecranului de 7 inch touch screen a crescut cu pana la 4 ori fata de precedentul.

Incepand cu startul vanzarilor europene pentru Nissan GT-R in acest an, au fost comercializate peste 1.600 unitati.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!