Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault reinvie Gordini
11 NOIEMBRIE 2009, 11:11
1,448
0
Renault reinvie Gordini
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
Faimosul simbol al motor-sportului francez, marca Gordini, cea care a incantat cateva generatii de motoristi la jumatatea secolului XX prin participarea sa in Circuitul Mondial de Formula 1 si in cursele de 24 ore LeMans, reinvie pentru a duce de aceasta data modelele Renault la o cota superioara de performanta si dinamica.

Fondatorul legendarei marci Gordini este Amedee Gordini, un mare pasionat de automobile ce s-a nascut in anul 1899 si care a dat dovada inca din tinerete de mult talent in domeniul auto. Dupa ce a activat ca mecanic, Gordini si-a indreptat atentia spre motor sport, iar astfel, in Raliul Corsica din anul 1964, modelul R8 a finisat pe pozitiile 1, 3, 4 si 5. Dupa acest succes, in anul 1966, modelul 1300 a dat nastere cupei Gordini, astfel marca Gordini avea sa ramana pentru totdeauna in istoria sportului cu motor.

Modelele Gordini au placut intr-atat de mult, incat vedete precum Alain Delon, Romy Schneider si Lino Ventura s-au aratat foarte atasati de aceasta marca. Datorita succeselor din cursele cu motor si a atractiei mari avute la public, Gordini a devenit foarte rapid un simbol al succesului, unul care isi impartea reusitele din sporturile cu motor cu fiecare din pasionatii sai.

Dupa ce Renault a procurat marca Gordini, cele doua companii au inceput o colaborare ampla, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Vehiculele Renault-Gordini au participat intre anii 1962-1969 la renumita cursa de 24 ore LeMans, unde a inregistrat rezultate semnificative.

In doar cateva luni, versiunile Gordini vor suplini actuala gama de modele Renault Sport, iar in acelasi timp va intari pozitiile companiei franceze in segmentul vehiculelor sportive cu dimensiuni compacte, acolo unde la moment Abarth si MINI se bucura de mare succes. La 25 Noiembrie, in incinta Atelierului Renault din Paris, va avea loc prezentarea noului model Renault Twingo Gordini RS, a carui vanzari vor incepe in primavara anului 2010. La scurt timp dupa acesta, va urma si al doilea model, de aceasta data Clio Gordini RS…

Detaliile tehnice ale ambelor modele urmeaza a fi facute publice putin mai tarziu.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!