Prima pagină  »  Ştiri  »  Un surplus si mai mare de putere - BMW M3 GTS!
9 NOIEMBRIE 2009, 11:04
1,430
0
Un surplus si mai mare de putere - BMW M3 GTS!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Divizia sportiva M a bavarezilor de la BMW ofera acum si mai multa performanta modelului M3, prin versiunea GTS. Construit in mare parte manual, BMW M3 GTS se focuseaza in primul rand catre sporturile cu motor, insa partea buna este ca acesta este omologat si pentru traseele publice, acolo unde fiecare doritor va putea circula in libertate de parca ar fi scapat de curand de pe un circuit de curse. BMW M3 GTS va fi disponibil incepand cu primavara anului urmator.

In primul rand, inginerii BMW M au avut grija ca greutatea noului model sa fie redusa considerabil… Din acest motiv, la conceperea acestuia au fost utilizate materiale inovative, precum fibra de carbon din care este conceput acoperisul, titan-ul si aluminiul. Lipsa scaunelor spate, au micsorat la randul sau greutatea, in locul acestora fiind amplasate bare metalice de protectie, concepute din aluminiu. In asa mod, greutatea a scazut de la 1 580 kg pana la 1 500 kg…

Sub capota in continuare se afla un V8 natural aspirat, insa unul care a crescut de la 4.0 litri la 4.4 litri, si care acum dezvolta 450 cai-putere, fata de cei 420 cai-putere aflati sub capota unui M3 “simplu”. Tipic pentru bolizii de curse, capacul propulsorului este conceput dintr-un aliaj special din aluminiu si silicon, iar baia de ulei a fost optimizata pentru a ridica performantele automobilului pana la un nivel superior. Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze M DKG Drivelogic cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte, una care a fost conceputa pentru curse, si care permite ca puterea sa nu fie sistata atunci cand este schimbata o treapta.

Pentru a fi asigurat un curs stabil al aerului, BMW M3 GTS este echipat cu un pachet aerodinamic format din prize imense de aer, difuzor spate si o aripa imensa amplasata pe port bagaj, care deriva de cea regasita pe BMW 320si, model ce a participat WTCC World Touring Car Championship.

Specificatiile dinamice, BMW urmeaza sa le dezvalui ceva mai tarziu…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!