Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA LIVE (11:10) - Premiera Mondiala: Peugeot SR1, Peugeot 5 by
2 MARTIE 2010, 11:14
1,471
0
GENEVA LIVE (11:10) - Premiera Mondiala: Peugeot SR1, Peugeot 5 by Peugeot (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
Peugeot vine la Salonul Auto de la Geneva cu doua concepte ce vin sa schimbe in bine lucrurile pentru producatorul francez – Peugeot SR1 si 5 by Peugeot. La stand-ul companiei va mai fi prezentat micutul BB1, cea mai frumoasa masina a anului 2009 Peugeot RCZ si bicicleta hibrid de la Peugeot.

Peugeot SR1 vine sa aduca mult asteptata schimbare de design pentru Peugeot. Conceptul a fost elaborat cu ocazia aniversarii a 200 ani pentru marca Peugeot. Sub capota prototipului, care de altfel este desigur un hibrid, regasim un propulsor de 1.6 litri THP pe benzina ce emite 218 cai-putere, care face pereche cu electro-motorul de 95 cai-putere. Exista posibilitatea ca cele doua sa functioneze de sinestatator, de exemplu in modul EV (Electric Vehicle), cu ajutorul caruia SR1 devine un vehicul absolut nepoluant pentru mediul inconjurator si poate parcurge cu bateriile incarcate pana la 129 km, cu posibilitatea de a obtine o viteza maxima de pana la 130 km/h. Cat priveste ciclul combinat, aici Peugeot SR1 dispune de un total de 313 cai-putere, iar astfel consuma 4.9 litri si emite 119 g/km CO2. Aceeasi unitate de propulsie va fi disponibila si pe viitoarea generatie Peugeot 3008.

La fel ca in cazul lui SR1, si “5 by Peugeot” merita toate cuvintele de lauda datorita design-ului patrunzator si foarte atractiv. Contururile de la exterior curg lin si fara intrerupere spre spatele conceptului. Blocurile optice LED ii ofera lui “5 by Peugeot” un look putin furturistic, dar in acelasi timp foarte apropiat de tendintele moderne. Sub capota prototipului se va afla o unitate electrica ce va dezvolta un total de 200 cai-putere, generati de propulsorul de 2.0 litri diesel HDI si electro-motorul amplasat pe puntea spate.
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!