Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA LIVE (13:30) – Premiera Mondiala: noul Volkswagen Sharan (Foto PiataAuto.md)
2 MARTIE 2010, 13:40
1,550
0
GENEVA LIVE (13:30) – Premiera Mondiala: noul Volkswagen Sharan (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
1
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Cu foarte putin timp in urma, Volkswagen a prezentat a treia generatie a minivan-ului Sharan. In urma unei ceremonii scurte de prezentare, potrivit producatorului, noul MPV vine sa aduca noi standarte de eficienta si practicabilitate in clasa sa. Vanzarile noului Volkswagen Sharan vor incepe pe parcursul acestui an.

Bazat pe o platforma absolut noua, Sharan dispune de 4.854 mm in lungime, fiind astfel cu 220 mm mai lung decat generatia pe care o inlocuieste, cu 92 mm mai lat si cu 12 mm mai jos. Chiar si asa, noul model este mai usor cu 30 kg datorita materialelor moderne pe care le foloseste caroseria sa.

Datorita ampatamentului mai mare cu 75 mm, Volkswagen Sharan poate adaposti cu usurinta pana la 7 pasageri, ce isi pot gasi loc pe unul din cele 3 randuri de scune. Pentru ca pasagerii spate sa patrunda cat mai usor in habitaclu, usile laterale spate sunt glisante spre spate, iar impreuna cu usa portbagajului acestea pot fi dotate cu sisteme de inchidere electronica.

La dispozitia clientilor va fi pusa o gama de propulsoare formata din doua motoare TSI si doua diesel-uri TDI care pot fi cuplate fie la cutia manuala cu 6 rapoarte, sau la cea automata DSG la fel cu 6 trepte. Cel mai mic propulsor pe benzina 1.4 TSI livreaza 150 cai-putere si consuma 7.4 litri/100km, in timp ce versiunea cu propulsor 2.0 TSI ce emite 200 cai-putere, consuma 8.6 litri/100km/h.

Gama propulsoarelor diesel este formata din 2.0 TDI cu doua versiuni de putere, cu 140 si 170 cai-putere. Dotat cu versiunea 2.0 TDI ce emite 140 cai-putere, Sharan poate fi considerat drept unul din cele mai eficiente vehicule din clasa, si toate datorita consumului de doar 5.5 litri/100km. Cat priveste versiunea cu 170 cai-putere, aceasta inregistreaza 5.7 litri/100km, un rezultat de altfel foarte bun pentru puterea oferita. Toate propulsoarele, cu exceptia celui de 200 cai-putere, sunt dotate cu sistem Start-Stop si sisteme de regenerare a energiei pierdute la franare standart.

Pana si la capitolul dotari optionale Sharan exceleaza peste concurenta. Noul MPV poate fi dotat cu sistem de Control al Sasiului Adaptabil (ACC), sistem ce este compus din amortizatoare pneumatice care ii permit conducatorului sa aleaga unul din cele trei moduri de rulare – normal, confort si sport. Aditional mai poate fi oferit si versiunea noua a sistemului de asistare la parcare (Park Assist). Sistemul poate ghida acum vehiculul in spatiile de parcare sub un unghi corect, conducatorul fiind nevoit doar sa manevreze cu acceleratorul.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!