Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA LIVE (17:40) – Premiera Mondiala: Toyota Auris HSD (Foto PiataAuto.md)
2 MARTIE 2010, 17:42
1,486
0
GENEVA LIVE (17:40) – Premiera Mondiala: Toyota Auris HSD (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
Salonul Auto de la Geneva vine cu inca o surpriza pentru fanii constructorului japonez Toyota. Dupa cum anuntam in stirile anterioare, la Geneva, Toyota urma sa prezinte pe langa Prius Plug-In Hybrid, conceptul FT-86, sau RAV4 facelift, si versiunea hybrid al hatchback-ului Auris. Iata ca cu putine momente in urma Toyota a dezvaluit primele informatii ale noului Auris HSD (Hybrid Synergie Drive).

Odata cu aparitia versiunii hibrid in gama Auris, clientii hatchback-ului vor putea alege intre trei tipuri de propulsie – benzina, diesel sau mai pe nou hibrid. Multumita sistemului Hybrid Synergie Drive, preluat de pe Toyota Prius si care mai pe nou este oferit si pe noul Lexus CT200h, model care urmeaza la randul sau sa fie prezentat aici la Geneva, unitatea hibrid este formata dintr-un propulsor pe benzina de 1.8 litri VVT-i (97 cai-putere si 142 Nm) si un electro motor (60 kW si 207 Nm).

Datorita tandemului dintre cele doua unitati care impreuna livreaza 134 cai-putere, Toyota Auris HSD dispune de aceleasi performante dinamice cu cele demonstrate de propulsoarele de 2.0 litri benzina sau diesel, si emite doar 89 g/km CO2, exact ca Toyota Prius. Consumul noului Auris HSD promite sa nu treaca de 3.8 litri/100km, iar in cazul in care se opteaza pentru modul de rulare EV (electri-vehicle), pe o distanta de 2 km si cu viteze de pana la 50 km/h, Auris HSD poate rula doar prin intermediul energiei electrice fara de a consuma combustibil si fara de a emite noxe.
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!