Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA (Update 10:35) – Noi imagini: Dacia Duster (Foto PiataAuto.md)
4 MARTIE 2010, 10:35
1,403
0
GENEVA (Update 10:35) – Noi imagini: Dacia Duster (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Producatorul roman de automobile Dacia, a prezentat unul din cele mai asteptate modele din gama sa. Este vorba de Dacia Duster, un SUV care vine pe piata pentru a concura cu Skoda Yeti, model lansat de altfel la editia anului 2009 al Salonului Auto de la Geneva.

Duster capteaza in primul rand cu pretul foarte competitiv, caruia Skoda ii va face fata cu greutate. Oferit in Europa in schimbul a 10.500 Euro fara taxe pentru versiunea cu tractiune pe o singura punte 4x2, sau 12.300 Euro pentru versiunea cu tractiune integrala 4x4, Dacia Duster dispune de sisteme ca ABS, ESP, EBD, cat si airbag-uri frontale, sau optional chiar si laterale.

Clientii vor putea alege intre 2 propulsoare, unul pe benzina si altul diesel oferit in doua versiuni. Propulsorul pe benzina este 1.6 litri si 110 cai-putere, in timp ce dieselul de 1.5 litri dCi este disponibil cu 85 si 105 cai-putere.

In paralel cu versiunea standart Dacia Duster, la stand-ul producatorului roman a mai fost prezentata si versiunea de raliuri Dacia Duster, creata pentru participarea in cursele de iarna Trophee Andros din sezonul 2009/2010. Puncte comune intre cele doua modele sunt putine, aici mentionam si caroseria din carbon si propulsorul de 3.0 litri ce emite 350 cai-putere si 360 Nm de care nu dispune Duster-ul de serie.

Dacia Duster deja se afla pe linia de asamblare, producatorul declarand ca din cauza cererii imense, angajatii uzinei din Mioveni vor fi obligati sa lucreze si sambata pentru a satisface toate comenzile. La acest moment Dacia produce 1.350 unitati pe zi, capacitatea maxima a uzinei fiind de 350.000 exemplare anual.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!