Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA (Update 10:47) – Premiera Mondiala: Audi A1 e-tron (Foto PiataAuto.md)
3 MARTIE 2010, 10:47
1,712
0
GENEVA (Update 10:47) – Premiera Mondiala: Audi A1 e-tron (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
Cu totii ne-am fi asteptat ca Audi o sa prezinte la Geneva doar noul A1, insa iata ca germanii nu s-au limitat doar la acesta si au mai prezentat la fel in premiera mondiala si un prototip al acestuia, A1 e-tron. Numele e-tron ne este cunoscut de la alte concepte al producatorului din Ingolstadt, care pana de curand aveau la baza modelele R8 si TT, si care au fost prezentate in trecut cu ocazia altor saloane, ca Frankfurt si Detroit.

Prezentat ca un MCV (Mega City Vehicle), Audi A1 e-tron are la baza o unitate hybrid de propulsie, si nu una absolut electrica ca la versiunile anterioare e-tron, semn ca noul concept ar putea fi foarte apropiat de un model de serie.

Deci, pe langa electro-motorul cu putere maxima de 102 cai-putere si 240 Nm, Audi A1 e-tron dispune si de un propulsor-generator cu ardere interna Wankel de tip rotor cu o capacitate cilindrica de 254 cc si care poate extinde raza de autonomie cu aproximativ 200 km. Electro-motorul la randul sau poate rula cu ajutorul energiei stocate in baterii pe o distanta de 50 km, iar in asa mod, raza totala este de 250 km.

Multumita electro-motorului puternic, Audi A1 e-tron poate accelera pana la 100 km/h in 10.2 secunde, si are capacitatea de a atinge o viteza maxima de 130 km/h, mai mult decat suficient pentru zonele urbane. Cat priveste consumul, atat timp cat ruleaza datorita energiei electrice stocate in baterii A1 e-tron nu consuma combustibil si nu emite sub nici o forma noxe CO2, iar in cazul in care se conecteaza generatorul cu ardere interna, consumul acestuia este de doar 1.9 l/100km, in timp ce emisiile CO2 sunt de 45 g/km.
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!