Prima pagină  »  Ştiri  »  Daimler mai achizitioneaza 1% din actiunile Kamaz
22 IUNIE 2010, 07:57
1,613
0
Daimler mai achizitioneaza 1% din actiunile Kamaz
De Ilie Toma
0
Parteneriatul celor de la Daimler cu Kamaz a luat startul in Decembrie 2008, cu o prima achizitie de actiuni, impreuna cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Parteneriatul incheiat atunci presupunea si productia de vehicule Kamaz, bazate pe platformele tenhnice ale generatiilor precedente ale camioanelor Mercedes-Benz, cum ar fi, spre exemplu, modelul Actros.

In Februarie 2010 a fost semnata o scrisoare de intentie prin care partenerii strategici urmau sa-si sporeasca cota de participare in Kamaz, fapt care s-a si intamplat acum.

Mai exact, Russian Technologies, mega-companie formata de statul rus si cel mai mare actionar al Kamaz, a achizitionat ieri inca12.2% de actiuni, cota sa ajungand la 49.9%. Daimler a achizitionat ieri inca 1% din actiuni, iar BERD, in parteneriat strans cu Daimler, si-a sporit si ea cota de participatie in Kamaz.

Conform declaratiilor actionarilor Kamaz, marirea cotei de participatie a partenerilor strategici denota increderea pe care acestia o ai in viitorul Kamaz, dar si a pietei Rusiei in general.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!