Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi: controleaza robotul octopod!
9 SEPTEMBRIE 2010, 19:56
1,634
0
Audi: controleaza robotul octopod!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
“Progresul prin tehnologie” da nastere la idei de-a dreptul bizare, si impresionante in acelasi timp. Audi va expune in Londra un robot industrial cu opt “picioare”, si va permite utilizatorilor din intreaga lume sa ii controleze comportamentul...

Mai exact, la capatul fiecarui dintre cele opt brate ale robotului industrial, care, de altfel, provine de pe o fosta linie de asamblare Audi, vor fi montate LED-uri identice cu cele de pe bolidul de curse R15 TDI. Fiecare tentacul al masinariei cantareste nu mai putin de 1.3 tone. Robotul va putea receptiona mesaje textuale scurte, de pana la 80 de caractere, de la doritorii din intreaga lume, si le va proiecta ulterior pe cer, cu ajutorul tentaculelor cu LED-uri. Inaltimea literelor proiectate ar putea atinge si 3.5 metri, cu devieri ale proiectiei de maxim 0.2 mm!

Proiectul poarta denumirea de “Outrace”, si este conceput de designerii Clemens Weisshaar si Reed Kram, cu ocazia Festivalului de Design din Londra, care va incepe la 16 Septembrie 2010. Ideea a pornit de la oferirea controlului asupra unei masinarii atat de precise, complicate, si necesare, in procesul de creare a automobielor, direct catre utilizatorii din intreaga lume. De la un calculator sau un smartphone, de la cativa metri distanta sau zeci de mii de kilometri, oricine are sansa de a-si proiecta propriul text pe cerul londonez.

Proiectiile robotului vor fi transmise live pe audi.com timp 8 zile, incepand cu 16 Septembrie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!