Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford Focus ST: 250 CP sub capota noii generatii Focus
16 SEPTEMBRIE 2010, 11:46
1,217
0
Ford Focus ST: 250 CP sub capota noii generatii Focus
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Ford va dezvalui la Salonul Auto de la Paris noua generatie Focus. Insa, pe langa versiunea “normala”, Ford va aduce si varianta “fierbinte” a modelului, echipata cu un propulsor ce ii livreaza 250 CP.

Totusi, daca Focusul obisnuit va ajunge in showroom-urile europene la inceputul anului 2011, iar ulterior si in cele Nord-Americane, Focus ST va putea fi achizitionat doar incepand cu anul 2012.

Ford Focus ST va fi si primul model de inalta performanta al companiei, creat pe noua platforma globala din segmentul C. Ford lucreaza mult de ceva timp pentru a-si globaliza cat mai mult produsele, reducand astfel semnificativ costurile. Spre exemplu, noua platforma, pe care va debuta si noua generatie Focus, va contine aproximativ 80% din piese identice la nivel global, chiar daca pe diferite piete aceasta poate lua alte forme exterioare. Fiind si cea mai importanta platforma din punct de vedere cantitativ pentru Ford, producatorul estimeaza ca spre anul 2012 va produce nu mai putin de 2 milioane de vehicule anual, sub forma a cel putin 10 modele, bazate pe aceeasi platforma.

Cat priveste Focus ST, acesta va adaposti sub capota un propulsor turboaspirat EcoBoost, de 2.0 litri si 4 cilindri. Mai multe detalii despre performantele viitorului model nu sunt deocamdata anuntate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!