Prima pagină  »  Ştiri  »  Lamborghini: doar fibra de carbon!
20 SEPTEMBRIE 2010, 10:30
1,609
0
Lamborghini: doar fibra de carbon!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
De cateva zile, Lamborghini a publicat cateva imagini, menite sa prefateze o lansare sonorifica, pe care producatorul italian ar urma sa o faca in cadrul Salonului Auto de la Paris. Desi prea multe detalii vizavi de noua lansare nu sunt oferite, merita o atentie deosebita anuntarea unei schimbari importante in strategia celor de la Lamborghini.

Schimbarea despre care vorbim a fost pronuntata chiar de seful Lamborghini, Stephan Winkelmann. Dupa cum isi expune acesta ideile, cativa ani in urma, prioritatile in domeniul performantelor se aranjau in urmatorul mod: viteza maxima, acceleratie si manevrabilitate.

In anii recenti lucrurile au luat o alta intorsatura, insa. Pe langa design, acceleratia si manevrabilitatea capata o tot mai mare importanta. Viteza maxima nu mai este atat de importanta, intrucat aproape toate masinile supersport pot deja atinge viteze de peste 300 km/h, iar asta e o viteza pe care abia de reusesti sa o atingi pe un circuit sportiv, nemaivorbind de drumurile normale.

Factorul-cheie in termeni de manevrabilitate si acceleratie este raportul dintre putere si greutate. Deci, viitorul nu va aduce pentru Lamborghini motoare mai puternice, un motiv din renuntarea la cresterea puterii fiind si limita tot mai stricta vizavi de emisiile CO2, aplicabila si supercar-urilor. Iar asta inseamna ca Lamborghini va merge pe calea reducerii greutatii.

De la mijlocul anilor 80 si pana astazi, masinile noastre “au pus pe ele” cam 500 kg in plus, din cauza diverselor echipamente de siguranta activa si pasiva, confort si instalatii de reducere a emisiilor. Greutatea prea mare a masinilor este o problema si Lamborhini isi propune o ofensiva radicala in aceasta privinta. Si deoarece la elementele de siguranta si confort nu se poate renunta, cuvantul magic in calea reducerii semnificative a greutatii este fibra de carbon.

Lamborghini are deja o experienta in manevrarea acestui material de peste 30 de ani. Acum insa, Lamborghini anunta categoric: fiecare nou Lamborghini va face uz la maxim de fibra de carbon, pentru a-si reduce la maxim propria greutate!

Iar primul nou Lamborghini, realizat din plin din fibra de carbon, va debuta in doar cateva zile la Salonul Auto de la Paris, aceasta fiind si una din primele premiere programate in cadrul Salonului. PiataAuto.md va fi acolo, la standul Lamborghini, si Va va aduce imaginile noii lansari a italienilor. Fiti alaturi de noi!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!