Prima pagină  »  Ştiri  »  Motoare noi si eficiente pentru modelele Opel
20 SEPTEMBRIE 2010, 10:37
1,452
0
Motoare noi si eficiente pentru modelele Opel
De Ilie Toma
0
Inginerii Opel anunta o serie de noi motoare, care isi vor face loc, incepand cu anul 2011, sub capota mai multor modele din gama Opel. In mare parte, acestea sunt indreptate spre reducerea indicilor de consum si a emisiilor CO2.

Opel Agila, cel mai mic model din gama producatorului german, va beneficia de o versiune mai puternica si mai eficienta a motorului pe benzina, de 1.2 litri. Acesta va livra acum 94 CP, in locul celor 86 CP, cat oferea anterior. Acesta va folosi un sistem Start/Stop, si tehnologia timpilor variabili de deschidere a valvelor, atat a celor de admisie, cat si a celor de evacuare. Datorita acestor tehnologii, Agila 1.2 va avea nevoie de doar 5.0 litri pe benzina pentru 100 km si va emite doar 116 g de CO2 la kilometru.

Pentru Corsa, in motorizarea 1.3 CDTI, de 75 CP, a devenit disponibil sistemul Start/Stop. Acesta si-a facut loc si pe Corsa Van, varianta utilitara a modelului, debutul sistemului fiind inedit pentru intreg segmentul vanurilor compacte.

In acelasi timp, versiunea de inalta performanta a lui Corsa – Corsa OPC, a beneficiat de o revizuire a motorului, care i-a imbunatatit consumului cu 0.6 litri la 100 km., desi puterea livrata a ramas identica: 141 CP. Motorul turbo de 1.6 litri de sub capota o catapulteaza pe Corsa OPC de la 0 la 100 km/h in doar 7.2 secunde.

Proaspat-lansatul Opel Meriva va primi trei motorizari diesel noi: un 1.3 CDTI ecoFLEX, care livreaza 95 CP si doua versiuni ale propulsorului 1.7 CDTI, de 110 si 130 CP. Motorul de 130 CP va oferi si un cuplu admirabil de 300 Nm, in timp ce consumul se va cifra la doar 5.2 litri/100 km.

Atat Astra Sports Tourer, care va debuta la Salonul Auto de la Paris, cat si versiunea hatchback, vor beneficia de un propulsor nou de 1.4 litri turbo, pe benzina, capabil sa produca 120 CP. Acelasi motor va putea fi oferit si in versiunea de 140 CP.

Insignia a cunoscut de asemenea o revizuire a motorizarilor diesel, care si-au redus indicii de consum si emisii. Spre exemplu, 2.0 CDTI, de 160 CP, are nevoie de doar 4.9 litri/100 km in cazul sedanului si 5.1 litri in cazul break-ului. De asemenea, toate motoarele diesel de pe Insignia au beneficiat si de revizuiri menite sa le reduca zgomotul produs de actiunea mecanica a componentelor in timpul combustiei.

Si segmentul comercial a beneficiat de revizuiri la capitolul motoarelor. Opel Vivaro, in motorizare 2.0 CDTI 90 CP si 114 CP a primit acum filtru de particule, reusind sa indice cifre de consum mai mult decat demne: intre 7.5 si 7.8 litri/100 km.
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!