Prima pagină  »  Ştiri  »  O noua serie de teste EuroNCAP
1 SEPTEMBRIE 2010, 06:29
1,467
0
O noua serie de teste EuroNCAP
De Ilie Toma
0
EuroNCAP a efectuat o noua serie de teste, de asta data in vizor intrand patru modele: Citroen C4, Honda CR-Z, Hyundai ix35 si Suzuki Swift. Toate cele patru modele au obtinut calificativul maxim de 5 stele.

Se pare ca nici noua schema de apreciere a EuroNCAP, aplicata din 2009 si mult mai dura decat cea anterioara, nu mai prezinta o piedica pentru producatori in calea obtinerii rezultatelor bune la testele de siguranta. Fie ca e vorba de SUV-uri, hatchback-uri compacte sau chiar modele hibride – calificativele de 5 stele devin o regularitate, spre bucuria oficialilor EuroNCAP.

Honda CR-Z, modelul hibrid cu tenta sportiva, a indicat un punctaj foarte bun la protectia pietonilor, continuand traditia instituita de ultimele modele Honda testate la EuroNCAP. CR-Z a indicat un punctaj bun si la protectia adultilor si cea a copiilor.

Cu aceasta ocazie EuroNCAP atrage atentia producatorilor care planifica in timpul apropiat lansari de vehicule electrice, ca intentioneaza sa supuna testelor de siguranta si acele modele, pentru a se asigura de conformarea lor fata de standardele de siguranta.

Noul Citroen C4, pe de alta parte a obtinut un punctaj excelent la capitolul sistemelor de siguranta cu care este dotat. Punctajul pare putin ciudat, daca e sa luam in calcul ca C4 este unicul model din cele patru care nu ofera sistemul ESC pe toate versiunile de dotari, sistem considerat crucial de EuroNCAP. Oficialii EuroNCAP au fost insa impresionati de un sistem de siguranta activa, prin care cel de la volan isi poate seta o limita de viteza, iar automobilul nu va trece ulterior de limita setata. Zicem ciudat, pentru ca sisteme similare putem gasi pe cea mai mare parte a modelelor Mercedes-Benz, de exemplu, acestea fiind echipate optional de mai multi ani cu limitatoare analogice, integrate in sisteme de cruise-control.

Citroen C4 a luat si cel mai mic punctaj din cele patru la protectia pietonilor, iar siguranta in cazul impactului spate a fost apreciata drept marginala. Totusi, suma punctajelor obtinute i-a permis modelului francez sa obtina cele 5 stele ravnite.



Hyundai ix35 reuseste de asemenea sa obtina calificativul maxim de 5 stele, datorita protectiei bune oferite adultilor si copiilor de la bord. Desi vorbim de un SUV, iX35 a luat un punctaj mai mare la protectia pietonilor decat Citroen C4.

In fine, Suzuki Swift obtine cel mai mare punctaj din cei patru la protectia adultilor, insa bifeaza mai putin la capitolul dotarilor de siguranta.

EuroNCAP a anuntat si lansarea la Salonul Auto de la Paris a programului “EuroNCAP Advanced”, menit sa ofere consumatorilor un ghid mult mai detaliat vizavi de siguranta oferita de automobile.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!