Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel Astra GTC va debuta la Salonul Auto de la Paris
10 SEPTEMBRIE 2010, 13:46
1,351
0
Opel Astra GTC va debuta la Salonul Auto de la Paris
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
Opel va aduce la Salonul de la Paris conceptului viitorului Astra GTC, versiunea de inalta performanta din gama Astra a producatorului german. Desi are deocamdata statutul de concept, noua creatie Opel prefateaza foarte clar apropiata versiune de productie a modelului.

Opel vrea, inainte de toate, sa impresioneze prin liniile indraznete de design, declarand ca GTC-ul va reprezenta cea mai emotionanta parte a limbajului actual de design al marcii. Mai mult ca atat, in procesul de creatie designerii Opel s-au inspirat dintr-un citat dintr-un roman al scriitorului Richard Bach: “si viteza era frumusetea adevarata”. Anume aceasta fraza este reprezentata de liniile fluide, dar precise, care compun forma masinii.

Pe langa legaturile sale cu lumea beletristicii, vom mentiona si aspectele practice ale masinii: aceasta masoara 4.46 metri lungime si ia forma unui hatchback cu trei usi. Ecartamentul rotilor a fost marit considerabil, iar jantele au devenit si ele mai late, pentru a conferi masinii un plus de stabilitate pentru performante extreme. Suspensia este o evolutie a celei de pe versiunea “normala” Astra, aducand o evolutie a sistemului FlexRide. Conceptul va debuta la Salonul din Paris echipat cu jante de 21 de toli.

Sub capota conceptului, si, probabil, si sub cea a viitorului model de serie, isi va face loc propulsorul de 2.0 litri Turbo cu injectie directa. Acesta va fi cuplat la o transmisie manuala in sase rapoarte si va dispune si de sistem start-stop, menit sa ii acorde un plus de eficienta in consum.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!