Prima pagină  »  Ştiri  »  PiataAuto.md va fi prezenta la Salonul Auto de la Paris pentru
1 SEPTEMBRIE 2010, 06:08
1,352
0
PiataAuto.md va fi prezenta la Salonul Auto de la Paris pentru a-ti aduce LIVE pulsul celui mai vizitat Salon Auto European
De Redactia PiataAuto.md
1
In 1889, “carutele fara cai” isi faceau aparitia in Franta la Universal Expo. In 1894 avea loc prima cursa de automobile – Paris-Rouen, la initiativa revistei Petit Journal.

Noua forma de locomotie a capatat foarte rapid popularitate, inspirand ingeniozitate si entuziasm. In 1985 in Franta era fondat Clubul Auto Francez, care, dupa doar trei ani, si-a atribuit misiunea de a promova ideea motorizarii, organizand prima editie a ceea ce numim astazi Salonul Auto de la Paris.... Da, prima editie a renumitului eveniment a avut loc mai mult de un secol in urma, in anul 1898!

La acea prima editie, a fost nevoie si de o regula speciala pentru a preveni participarea la expozitie a vehiculelor care se doreau automobile doar prin nume, si mai putin prin capacitati. Tocmai de asta, toate vehiculele participante trebuiau sa parcurga o calatorie Paris-Versailles-Paris pe propriile roti, cu propriile forte, si sub stricta supraveghere a unui delegat din partea organizatorilor. Totusi, prima editie reusea deja sa adune un numar impunator de 220 de participanti!

Astazi, Salonul Auto de la Paris este cel mai mare Salon European ca si numar de vizitatori. O data la doi ani, peste 1 milion de vizitatori ii pasesc pragul pentru a admira pulsul prezentului si al viitorului lumii auto.



Vom fi prezenti pentru Dvs. la Salonul Auto de la Paris

Dupa prima experienta a noastra de acest fel, la Salonul Auto de la Geneva din primavara acestui an, am ramas ferm convinsi: publicul nostru este interesat de pulsul evenimentelor majore mondiale si pe cat posibil, ne-am promis sa depunem eforturi pentru a aduce vizitatorilor nostri noi si noi astfel de experiente. In perioada Salonului Auto de la Geneva, audienta noastra lunara a crescut cu peste 40%, jumatate din cuantumul cresterii mentinandu-se si ulterior.

Prin urmare, decizia de a merge la Paris este determinata in primul rand de interesul Dvs., al vizitatorilor nostri. Am solicitat acreditarea organizatorilor si am obtinut-o, si, dupa zeci si zeci de detalii logistice puse la punct, astazi suntem gata sa anuntam ca marele eveniment se va produce: PiataAuto.md va fi din nou in inima Europei, pentru a va transmite LIVE pulsul lumii auto!

6800 kilometri, la bordul lui Mercedes-Benz B-Class

Din nou, cand vine vorba de o astfel de calatorie, dam preferinta automobilului, in detrimentul avionului. E mult prea mare diferenta de placere pe care o poti obtine la bordul unei masini confortabile, ruland in cele mai frumoase locuri ale batranului continent, in raport cu cele 2 ore de zbor in vidul inaltimilor...

Distanta directa pana in Paris face putin peste 2700 km, iar dublata in doua directii ar insemna 5400 km. Totusi, ne-am gandit ca e pacat sa fii in Franta cu ocazia unui astfel ce eveniment si sa nu conduci in Sudul Frantei, pe Coasta de Azur... Ii vom oferi masinii noastre, dar si noua, placerea condusului in cele mai frumoase locuri din Europa intr-un test drive de exceptie – Sudul Frantei, Coasta de Azur, Nisa, Monaco, putin din Nordul Italiei, apoi vom urma drumul catre Elvetia, in apropierea regiunii Davos (va amintiti, pana si cei de la Top Gear spuneau ca traseul din nordul Italiei spre Davos este un “driving heaven”...).

Sursa harta: Google Maps.


Astfel, inauguram astazi o sectiune speciala pe prima pagina de site, unde vor fi publicate toate stirile care tin de viitoare debuturi in cadrul Salonului Auto de la Paris, pana la 29 Septembrie 2010.

Incepand cu 29 Septembrie vom fi prezenti in Paris, inca inainte de deschiderea oficiala a Salonului Auto. Incepand cu dupa-amiaza zilei de 29 Septembrie si pana la 2 Octombrie vom transmite in regim non-stop, 24 ore din 24, fluxuri de stiri LIVE, cu tot ceea ce se intampla in Paris, dupa care, pana la 17 Octombrie – ultima zi a Salonului – se vor publica relatari comparative despre toate evenimentele din Paris.

Incepand de astazi, invitam toti pasionatii de masini sa fie in fiecare zi alaturi de noi, sa ne viziteze de mai multe ori pe zi – pentru ca stirile si actualizarile se vor tine lant.

Va multumim Dumneavoastra, tuturor, pentru ca ne sunteti alaturi!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!