Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault inaugureaza un Centru de Teste in Romania
20 SEPTEMBRIE 2010, 10:10
1,237
0
Renault inaugureaza un Centru de Teste in Romania
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Saptamana trecuta Renault a inaugurat oficial in Romania Centrul Tehnic Titu, in cadrul unei ceremonii cu participarea Directorului Operational Renault, Patrick Pelata, si a Presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Centrul de teste este amplasat pe o suprafata de 330 de hectare, la mijlocul distantei dintre uzina Dacia din Pitesti si centrul tehnologic Renaut Technologie Roumanie (RTR). Noul centru de teste va testa vehiculele Grupului Renault si componentele trenurilor de rulare.

Initial, noul centru de teste se va focaliza spre testarea vehiculelor si componentelor platformei B0, cea folosita la modelele Logan. Cel mai probabil, viitoarea generatie Logan va fi in mare parte dezvoltata si pregatita in facilitatile Renault de pe teritoriul Romaniei.

Noul centru de teste cuprinde 100 de banci de testare, pentru a se putea efectua teste complete pentru toate componentele unui automobil, incepand de la amortizoare si pana la transmisie. Bancile de teste pot simula conditii extreme – de la friguri arctice sau calduri toride, pana la ploi torentiale sau oricare alte situatii imaginabile. Centrul mai cuprinde si zece tipuri de trasee, pe o lungime totala de 32 km, inclusiv un circuit de viteza, un traseu cu prundis si o zona cu elemente de impact in partea inferioara a vehiculului. Noul centru de teste corespunde standardelor ecologice europene si va solicita certificarea ISO 14001 in chiar primul sau an de activitate.

Primele teste sunt deja programate pentru luna octombrie a acestui an, iar numarul de angajati ai noului centru va atinge 300 pana la sfarsitul anului.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!